StoryEditorOCM

Gradonačelnik Radica: Nagradu su zaslužili svi s otoka Visa!

Piše PSD.
24. travnja 2012. - 23:20
U sklopu višednevnog bogatog programa kojim Višani obilježavaju blagdan svog patrona, sv. Jurja, i Dan grada, jučer je u Hrvatskom domu održana svečana sjednica Gradskog vijeća, kojoj su uz predstavnike lokalnih vlasti, na čelu s gradonačelnikom Ivom Radicom, bili nazočni Željko Mišić, izaslanik župana Splitsko-dalmatinske županije, Tonka Ivčević, saborska zastupnica i gradonačelnica Komiže, te brojni građani grada i otoka Visa.

U kraćem prigodnom govoru, Radica je, komentirajući kako ove godine nije bilo gradskih nagrada, rekao da su nagradu zaslužili svi stanovnici grada i otoka Visa koji su prije 20 godina živjeli na otoku, vodili bivšu Općinu Vis i učinili sve kako bi bivša JNA konačno i zauvijek otišla s Visa i, što je najvažnije, bez žrtava.

Tonka Ivčević je, čestitajući Dan grada Visa, najavila bolje dane za otočane koji će uslijediti nakon skorih izmjena Zakona o pomorskom dobru i lukama, kao i Zakona o boravišnoj pristojbi, čime će ubuduće ostajati više novca u gradskim proračunima.

U prigodnom programu nakon sjednice, uz otočnu klapu “Liket”, sudjelovali su učenici OŠ Vis s igrokazom “Tornoružica”. Nakon poslijepodnevne ulične utrke učenika viške i komiške osnovne škole, otvorena je izložba dječjih likovnih radova na temu “Srdela”, a sinoć su u Hrvatskom domu, na klapskom koncertu, nastupile viške klape “Issa”, “Gusarica”, “Liket” i “Komiža”.

U srijedu, 25. travnja, u gradskoj knjižnici i čitaonici promovirat će se 59. broj “Hrvatske zore”, glasila viškog ogranka Matice hrvatske, a program proslave Dana grada Visa zaključit će u petak, 27. travnja, mandolinski zbor “Mareta” svečanim koncertom u Hrvatskom domu (u 20.30).

B. Mitraković

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. lipanj 2024 12:36