StoryEditorOCM
Dalmacijakompleks biloševac

Gradonačelnik Bilić o velikoj investiciji: Veljko Ostojić predstavlja Karizmu

Piše PSD.
23. listopada 2013. - 01:01
Tvrtka Karisma hoteli Adriatic, koju je osnovao Agrokor s meksičkom tvrtkom Karisma Resorts International, ulazi u velikom stilu na Makarsko primorje. Nakon kupnje hotelske kuće “Živogošće”, privatizacije Hotela Podgora, priprema i izgradnju novog hotelskog kompleksa na Biloševcu u Makarskoj.

Makarski gradonačelnik Tonči Bilić kazao nam je da će Grad daljnje pregovore voditi s bivšim ministrom turizma Veljkom Ostojićem koji će predstavljati hrvatsku Karizmu.

- To govori o ozbiljnosti Karizminina velikog projekta na atraktivnom prostoru Makarske rivijere. Najtješnja suradnja dogovorena je s moćnom engleskom turističkom agencijom TUI, koja jamči dugu sezonu i odlično punjenje kapaciteta - kazao je Bilić.

Da bi krenula gradnja hotela na Biloševcu s visokih 5 zvjezdica, trebaju se otkloniti imovinsko-pravni problemi, koji 12 godina koče investicije i iz Makarske tjeraju zainteresirane svjetske hotelske lance.

Naime, Agencija za investicije je na sastanak u Zagreb 28. listopada pozvala sve zainteresirane, počevši od predstavnika vlasnika parcela, preko više ministarstva do DORH-a. Konačno bi se trebao postići dogovor o obeštećenju obitelji kojima je u komunizmu oduzeta imovina, čime bi se lani započeti radovi na hotelu “Romana” nastavili, a počela bi i gradnja novih hotela.

Gradonačelnik Bilić podržava čitav projekt, pa će Grad biti kooperativan u razrješavanju slučaja, budući da ima potraživanja u Hotelima Makarska.
Ana Dragičević
Foto: Arhiv CROPIX
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. listopad 2024 22:53