StoryEditorOCM
Dalmacijagrađani, ne nasjedajtre!

'Gluhonijemi' prevaranti haraju Dalmacijom, naš čitatelj snimio ih je u Trogiru: Ovo je taj tip, tražija je da mu dam minimalno sto kuna, bija je s njim još jedan...

26. ožujka 2017. - 15:21
IMG_4539

Dvojica prevaranta koji se pretvaraju da su gluhonijemi i onda skupljaju donacije od građana viđeni su jučer i na parkiralištu kod trgovačkog centra Kaufland u Trogiru oko 11.30 sati.

Naš čitatelj prepoznao je jednog od dvojice njih te ga je fotografirao kako traži donaciju od jednog starijeg gospodina, kao i crnu škodu octaviu bugarskih registarskih oznaka s kojom su došli u akciju.

O svemu je obaviještena i trogirska policija koja je odmah izašla na teren, no, kako nam je potvrđeno, osumnjičene osobe nisu zatečene na parkingu te se za njima traga.

- Žena mi je, kad smo izašli iz centra, rekla: 'Vidi, eno onoga od prije misec dana'. Pogleda san i vidija tipa koji mi je tada doša u Lidla i glumija da je gluhonijem. Pokaza mi je neki papir s oznakama EU i Hrvatske, ka ono da izgleda službeno i tražija je novce.

Reka san, aj dat ću 10 kuna, ali kad ih je vidija, samo je zavrtija glavon, ono ka ne, ne...i onda mi je pokaza na papir da je minimalno 100 kuna donacija. Na papiru ima i neki popis ka donatora... Moš misliti šta su to donatori i šta je on gluhonijem. Bija je jučer s njin još jedan, on se isto mota uokolo centra - prepričao nam je čitatelj iz Trogira. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 19:43