StoryEditorOCM
Dalmacijasvečana sjednica

Generalu Gotovini uručena povelja počasnog građanina Podstrane

Piše PSD.
11. lipnja 2015. - 21:33
U prepunoj konferencijskoj sali hotela „Le Meridiem Lav“, svečanom sjednicom Općinskog vijeća Podstrana, svečano je proslavljen Dan općine Podstrana, u iščekivanju blagdana nebeskog zaštitnika Sv. Antuna Padovanskog.

Tonovima hrvatske himne Lijepa naša domovino, u izvedbi klapa Pasika, započela je ovogodišnja svečanaost Dana Općine Podstrana.

Minutom šutnje odana je počast onima koji su za slobodu i neovisnost položili život na oltar Domovine, kao i prvom predsjedniku lijepe naše, pok. dr. Franji Tuđmanu.

Pozdravljeni su svi prisutni, uvaženi gosti i prijatelji Općine Podstrana, a posebnim pljeskom pozdravljeni su Splitsko-dalmatinski župan Zlatko Ževrnja, general Ante Gotovina sa suprugom i brojni drugi.

Tijekom svečanosti, prigodnim govorom, nazočnima su se obratili Tomislav Buljan, predsjednik općinskog vijeća općine Podstrana, Mladen Bartulović, općinski načelnik i Zlatko Ževrnja, župan splitsko-dalmatinski.

U ne baš kratkim govorima, govornici su željeli puno toga reći, prvenstveno su isticali postignute uspjehe i razvoj  mjesta, koji bi za godinu-dvije trebao postići svoj puniji procvat.

To je bila prilika da se ovogoišnjim laureatima dodijele zaslužna općinska priznanja, pa je tako Mate Aljinović, predsjednik komisije za dodjelu javnih priznanja prvboj mladoj Ani Strikić, prvakinji Europe u matematici dojelio  
Zahvalnicu, isto kao i Slavku Ružiću, za razvoj DVD Podstrana.

Skupna nagrada je uručena Udruzi branitelja „Oluja“. Potom je načelnik Mladen Brtulović uručio plakete i povelje počasnim građanima Postrane, don Anti Čotiću i don Petru  Dukiću.

S posebnim zadovoljstvom najavljen je posljednji laureat Općine Podstrana u 2015. godini, istinski heroj Domovinskog rata, koji je sinonim pobjede i ponosa svima nama, već i generacije koje dolaze, general Ante Gotovina.

Generalu je uručena povelja počasnog građanina Podstrane, zbog izuzetnog doprinosa obrani, stvaranju i očuvanju suvereniteta Republike Hrvatske.

Svečanu sjednicu su svojim izvedbama, uveličali ženska klapa Kurjože, i muška klapa Praska.

Nakon sjednice, ugono druženje uzvanika nastavljeno je na prigodnom domjenku, uz druženje i fotografiranje s generalom.

Tekst i snimak: Davor GRGAT   
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 22:48