StoryEditorOCM

Franjevačka mladež u Imotskom: "Tako je dobro da bi plakali od sreće" (FOTO)

Piše PSD.
15. svibnja 2011. - 15:21
Osmi nacionalni susret Franjevačke mladeži pod nazivom Zajedno u Kristu, što se od petka do nedjelje održava u Imotskom, nastavljen je u subotu zajedničkom molitvom u Franjevačkom vrtu kod crkve svetoga Franje, prigodnim predavanjima, te radom u posebnim radionicama po župama Proložac, Vinjani, Runovići, Podbablje, Zmijavci i Imotski.

U večernjim satima u subotu u sportskoj dvorani imotskih srednjih škola za sudionike susreta priređen je prigodan program. Prikazan im je fil o Imotskom Grad na gori, a potom su predstavljena i Bratstva Frame po Hrvatskoj.

Sve je na neki način oplemenjeno pjesmama i molitvama,tako je je imotska sportska dvorana zapravo satima bila predivni pleter sačinjen od stotine ruku koje su se držale jedna za drugu, pokazujući smisao Frame, o zajedništvu, ljubavi, poštovanju i prijateljstvu.

Osmi nacionalni susret završava danas u nedjelju svečanom svetom misom na otvorenom, koju će predvoditi provincijal Provincije Presvetog otkupitelja fra Željko Tolić, te zajedničkim ručkom svih sudionika kod župne crkve u Imotskom.

- Sve nam je prošlo izvanredno, toliko smo zadovoljni da bi plakali od sreće, jer smo se mi Imoćani pokazali, tvrde svi sudionici, odličnim domaćinima, riječi su predsjednice Bratstva Frame Splitsko-Dubrovačkog podruja, Ane Nikulić.

Braco Ćosić
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. lipanj 2024 13:40