StoryEditorOCM
DalmacijaMI VOLIMO PRIRODU

Evo kako su "Slobodna" i Boban spasili šumu Voljak...

Piše PSD.
24. travnja 2015. - 19:57

Na poziv građana da je na ulazu u šumu Voljak u Rupotini u Solinu osvanula hrpa građevinskog otpada, a da se, kako nam tvrde, radi o šutu upravo s gradilišta buduće osnovne škole u Ninčevićima, otišli smo na teren i uvjerili se u tvrdnje mještana. Na samom ulazu u Voljak, prije dolaska na plato, s lijeve strane niz padinu među borovinom brdo materijala, ostaci zidova, kamenje, zemlja…

Doznajemo da se radi o privatnoj parceli, no, Grad Solin je, nakon našeg upita, reagirao te je obustavljen dovoz materijala. O čemu se, zapravo, radi i zbog čega su se mještani uznemirili, upitali smo prvo solinskoga gradonačelnika Blaženka Bobana koji nam je potvrdio da se radi o iskopima s gradilišta škole.

- Čim smo dobili dojavu građana, obustavljeno je odlaganje građevinskog materijala s iskopa škole, te smo izvođaču odmah osigurali primjerenu lokaciju za deponiranje - kazao nam je Boban.

- Koji je točan dogovor između izvođača i vlasnika parcele, to ćete morati upitati izvođača - dodao je.
Izvođač radova, solinska tvrtka “M-P-Beton”, uputila nas je na svog podizvođača s kojim je sklopila ugovor za zemljane iskope.

- Nije nam bila nikakva loša namjera, radi se, naime, o privatnom terenu koji je vlasnik želio samo poravnati i kultivirati. Dovoz je zaustavljen, a mi ćemo postojeću parcelu poravnati i kultivirati, tako da to neće izgledati kao što sada izgleda - pojasnili su nam iz tvrtke “B-kop” kako bi informirali građane.

Buduća osmoljetka u Ninčevićima gradi se, inače, na mjestu na kojemu je do sada bila četverogodišnja područna škola, a zajednički je to projekt Županije splitsko-dalmatinske i Grada Solina.


Mia SESARTIĆ
Foto: Mario Todorić / CROPIX


Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 10:59