StoryEditor
Dalmacijaprisjela im pjesma

Društvenim mrežama širi se snimka na kojoj dvojica Kineza u Imotskom pjevaju navijačke i uzvikuju 'Za dom spremni'; Policija privela 43-godišnjaka iz Kine i 60-godišnjeg Hrvata

Piše PSD
2. veljače 2019. - 15:31
kinezi

Policijski službenici Postaje granične policije Imotski dovršili su kriminalističko istraživanje nad 60-godišnjim državljaninom Republike Hrvatske i 43-godišnjim državljaninom Republike Kine, provedenim zbog sumnje u počinjenje prekršaja iz članka 5. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Naime, temeljem zaprimljene dojave 1. veljače 2019. godine da su putem društvenih mreža objavljeni video zapis i fotografije na kojoj osobe pjevaju pjesme i ističu simbole kojima se remeti javni red i mir, odmah su poduzeti policijski izvidi.

Utvrđeno je da je spomenuti sadržaj snimljen na ulici i u ugostiteljskom objektu u Imotskom, a zbog sumnje da su spomenute osobe počinile navedeni prekršaj, danas tijekom jutra su uz optužni prijedlog dovedene na Prekršajni sud.

Sporna snimka koja kruži društvenim mrežama prikazunje dvojicu Kineza koji, uz poticanje domaćih koji ih okružuju, prvo pjevaju navijačku himnu 'Neopisivo', nakon čega, uz podizanje desnice u zrak uzvikuju 'Za dom spremni'.

Iako vjerojatno prilično nesvjesni značenja uzvika kojim završavaju svoj glazbeni nastup, ovim Kinezima teško će više biti do pjesme jer se, nakon što se snimka proširila društvenim mrežama, jedan od njih očito našao u problemu, baš kao i 60-godišnji Hrvat čija nam uloga u čitavoj priči zasad nije poznata.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. travanj 2021 04:43