StoryEditorOCM
Dalmacijaneobična akcija u omišu

Dramatičan poziv HGSS-u: 'Ugrizao me poskok na dva mjesta, umrijet ću, dižite helikopter!'; Ubrzo se ispostavilo da je mladić bio samo ogreban i da je - bježao od policije

Piše M. Ilić
20. kolovoza 2019. - 14:16
Zmija-1

U sitnim satima ovog utorka Ispostava HGSS-a Omiš sudjelovala je u neobičnoj akciji “spašavanja”. Ovaj put spašavali su mlađeg muškarca kojeg je ugrizao poskok, barem prema dojavi.

- Oko 3 ujutro momak je zvao na dežurni telefon u pomoć zbog ugriza zmije u nogu na čak dva mjesta na Stazi Leopolda Mandića. Žalio se da mu trne noga, da mu lupa srce, da će umrijeti, da dignemo helikopter... Digli smo naše ljude, njih 5, zvali 14 vatrogasaca iz Gata i Omiša, a na teren su stigla i 3 policijska službenika. Momka smo pronašli 3.50 sati i u nosilima ga transportirali do prve prometnice gdje su čekala kola Hitne medicinske pomoći. Bio je izgreban, ali vidjelo se da nije ugriz zmije u pitanju jer bi mu noga već natekla. Od policije smo na kraju čuli da je momak zapravo bježao policiji s motorom - rekli su nam iz omiškog HGSS-a.

Iza ove ispostave prilično su 'aktivni' ljetni mjeseci zbog velikog broja turista koji Omiš i njegove prirodne ljepote biraju za svoj odmor i rekreaciju.

Nažalost, statistika govori o tri smrtna slučaja u samo mjesec i pol dana.

Također, prije nekoliko dana ženska osoba se ozlijedila na izlazu iz kanjona sa sumnjom na ozlijedu kralježnice. Amerikanki je pozlilo pri vrhu uspona strmog grebena po osiguranom putu (via feratta), a sredinom srpnja spašen je jedan Čeh koji je zalutao na teško prohodnom predjelu između skloništa Tropošnik i Sv. Jure na Mosoru.

S obzirom na broj intervencija, ekipa omiške ispostave zaista zaslužuje poseban tretman u Gradu Omišu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 02:46