StoryEditorOCM

Dr. Močić opet na čelu omiškog Gradskog vijeća

Piše PSD.
1. travnja 2015. - 22:12
Konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća Omiša bila je prva u gradskoj povijesti u kojoj većinu nema HDZ. Naime, na prijevremenim izborima apsolutnu većinu (devet vijećnika) osigurala je Nezavisna lista Ivana Kovačića, HDZ-u je pripalo šest vijećničkih mjesta dok su se HSP i SDP morali zadovoljiti s po jednim mjestom.

Što se samog sastava Gradskog vijeća tiče, nikakvih iznenađenja nije bilo. Tek je nositelja liste vladajućih, Ivana Kovačića, zamijenila kolegica s liste Lovrenka Kovačić budući da su funkcije gradonačelnika i gradskog vijećnika međusobno isključive te se ne mogu obavljati istovremeno.

A upravo je Lovrenka Kovačić jednoglasno izabrana za predsjednicu tročlanog Mandatnog povjerenstva, dok je dr. Zvonko Močić također jednoglasno postao prvi čovjek Odbora za izbor i imenovanja.

Također, bivši HDZ-ovac, a sada član Kovačićeve liste, dr. Zvonko Močić, jednoglasno je izabran za novog-starog predsjednika omiškog Gradskog vijeća, dok će njegovi zamjenici biti Tonći Stanić (NL Ivan Kovačić) i HDZ-ov Mijo Mimica.

M. KATUŠIĆ
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. rujan 2024 08:28