StoryEditorOCM
Dalmacijana male branke

Donji Muć: evo kome je ove godine pripao pehar 'Mućko Đubre'

Piše J. Mt.
2. kolovoza 2016. - 23:50
pehar

Pehar "Mućko Đubre" ove je godine pripao ekipi "Tri Ostarine", pobjedniku nogometnog turnira na male branke, održanog proteklog vikenda u Donjem Muću. Na natjecanju, održanom na školskom igralištu, sudjelovalo je dvadeset ekipa svih dobnih uzrasta, a s prepunih tribina bodrilo ih je oko dvjesto navijača.

- Inspiraciju za naziv turnira dao nam je Z. M. iz Zagreba svojom izjavom "pokvareno mućko đubre", koji je, nakon što smo ga kontaktirali, i sponzorirao naš turnir s mrežama i loptama, kazao nam je član organizacijskog odbora turnira Mate Relja iz Muća.

Ovo je, inače, bio drugi turnir po redu, a namjera je da postane tradicionalan i da se već sljedeće godine poveća broj ekipa, da se ovima iz Muća, Dicma te Zagreba pridruže i nove iz šireg okolnog područja. A potražit će se i drugi sponzori, neslužbeno doznajemo, po svemu sudeći iz vrha Hrvatskog nogometnog saveza.

Pobjednička ekipa je uz pehar za nagradu dobila kašetu piva i šest litara vina, drugoplasirana "Nećeš Razbojniče" pola kašete piva i tri litre vina, te treće plasirana "Vlaji iz kvarta" kašetu "Jamnice".

- To, ako se s pobjednicima dogovore da mogu praviti gemišt, pojašnjava Relja, naglašavajući da su se dobro zabavili svi sudionici što i jest cilj.

Na kraju turnira održana je fešta uz piće i tradicionalni ljetni fažol.
 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. svibanj 2024 17:04