StoryEditorOCM
Dalmacijablato u špinama

Dok je zamućen izvor Jadra, Splićani se pitaju - otkud nam uopće stiže pitka voda u cisternama? Srećom za nas, naši susjedi još su davnih 70-ih došli na jednu 'avangardnu' ideju...

2. studenog 2018. - 15:27
voda00

Od kada je u ponedjeljak stigla obavijest da je velika količina kiše uzrokovala zamućenje izvora rijeke Jadro, koji pitkom vodom napaja šire splitsko područje, proglašena je mjera prokuhavanja vode za malu djecu, starije i osobe slabijeg imuniteta.

Jadro i dalje nije za piće: Vodovod šalje cisterne s pitkom vodom, pročitajte kada su u vašem susjedstvu

Gradom kruže cisterne i transporteri s pitkom vodom, ali ne s onom mutnom iz Jadra. Kako je i u Splitu, ali i u Zagori, zabilježena povećana mutnoća vode, svi za koje vrijedi mjera prokuhavanja, piju - omišku vodu.

Joško Čelan, tehnički direktor "Vodovoda i kanalizacije", potvrdio nam je da se cisterne ispiru i pune u Dugom Ratu, koji spada pod "Vodovod Omiš".

Naime, Omišani su još sedamdesetih godina prošlog stoljeća ugradili pročistač za površinsku vodu, ali vjerojatno nikada nisu pomislili da će zbog takve "avangardne" ideje opskrbljivati "Cvit mediterana" pitkom vodom.

Sreća za Splićane da Omišani ne razmišljaju kao svoji preci gusari, koji bi "masno" naplatili veliku uslugu susjedima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 22:27