StoryEditorOCM
DalmacijaANTE NOVAK DEMANTIRA PRODAJU NEKRETNINE

Dogradonačelnik Makarske: Nije istina da pregovaram s Plodinama, Kerumu nije istekao najam

Piše PSD.
23. svibnja 2012. - 01:17
Već se duže vremena u Makarskoj kalkulira kako Ante Novak, dogradonačelnik, prodaje tvornicu bezalkoholnih pića "Novak" u Velikom Brdu na zapadnom dijelu grada. Posljednjih dana priča se proširila i na prodaju nekretnine u kojoj je već desetak godina trgovina Kerum, i to odmah ispod tvornice.

Novak u Velikom Brdu posjeduje 13 tisuća kvadrata zemlje, na kojem dijelu su sagrađeni tvornica i Kerumova samoposluga. Prema dostupnim informacijama ozbiljan interes za Kerumovu trgovinu pokazuju Plodine. Navodno se Kerumova samoposluga (3,5 tisuće kvadrata s parkingom) nudi po cijeni od 2,5 milijuna eura.   

- Nije istina da pregovaram s Plodinama. Kerumu nije istekao najam, prema ugovoru još ima godinu dana. S Kerumom sam u jako dobrim odnosima i nema govora da misli iseliti. Tvornicu iznajmljujem, jer smo stali s proizvodnjom sokova. Problem je bio u naplati isporučene robe, tako da je tvornica imala 7 milijuna kn duga. Bez avansa nisam htio više proizvoditi, a firme koje su plasirale sokove su išle pod stečaj. Međutim, ne ćemo stati - rekao je Ante Novak.

Zaustavljanje proizvodnje sokova kao osnovnog artikla svakako je dovelo poslovanje u nezavidnu situaciju, potaknutu krizom. Govori se da je firma opterećena dugom.

Plodine, istina je, već duže vremena traže lokaciju za otvaranje trgovine. Pregovori su već bili pri završetku s Olmom za otkupom njihovog zemljišta na Dugišu. Uz Olmu jedan komad zemlje trebao je prodati i Grad Makarska. I na toj parceli se pojavila obitelj Opačak, što je dodatno zakompliciralo situaciju. Zabilježbe u zemljišniku i sporovi oko Olmine zemlje su razlog da je već sklopljen predugovor Plodina s Olmom na 4,5 milijuna eura raskinut.

Ukoliko bi Kerum iselio, Plodine bi u Velikom Brdu imale sve pretpostavke za brzo uređenje trgovačkog centra, a lokacija je također povoljna budući se zaseok intenzivno razvija i naseljava. Što je još važnije i gotovo je dobivaju u pola cijene u odnosu na Olmu.

Ana Dragičević
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. lipanj 2024 13:00