StoryEditorOCM

DLAKAVI PROBLEM Ploče preplavili napušteni psi lutalice

Piše PSD.
16. listopada 2011. - 14:29
Nakon kratkoga vremena, psi lutalice ponovo marširaju Pločama, pa ih građani mogu sresti gotovo u svim dijelovima grada, a najčešće na rivi. Do sada se ovaj problem rješavao na razne načine pri čemu su se događala i trovanja nesretnih životinja, što je izazivalo brojne osude i optuživanja.

O jednome broju napuštenih psića brinu se malobrojni volonteri, koji se za hranu i cijepljenje snalaze na razne načine. Grad Ploče je financirao jedan dio hrane, a prošle godine je s oko 15 tisuća kuna financirao i izradu boksa za zbrinjavanje pasa lutalica u sklopu postojećega boksa za pse na dubrovačkome predjelu Žarkovica.

U Gradu je prihvaćena ponuda Društva za zaštitu životinja Dubrovnik za sterilizacijom u iznosu od 500 kuna za ženke i 350 kuna za mužjake i cijepljenje i čipiranje u iznosu od 250 kuna po psu, ali ta sredstva još nisu uplaćena. U posljednjih nekoliko godina, prema podacima iz gradske komunalne službe, ukupno je 32 pasa lutalica transportirano u Dubrovnik, a osam samo prošle godine.

Grad je jedno vrijeme bio očišćen od pasa lutalica, ali oni su se opet pojavili. Zbog toga već danima traju pregovori između gradskih službi i nadležnih institucija u Dubrovniku.

napisao i snimio: Ante Šunjić
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 17:45