StoryEditorOCM
DalmacijaNesretan slučaj?

Detalji pucnjave u Solinu: tri mladića stigli su zajedno u automobilu, nakon svađe jedan je upucan u potiljak, a onda su mu odmah skočili u pomoć

Piše Vladimir Urukalo, Ivica Marković
8. listopada 2018. - 23:40

Tridesetšestogodišnji P. B. u nedjelju poslijepodne oko 17.20 sati teško je ranjen hicem u glavu odnosno u potiljak iz vatrenog oružja u ulici Petra Krešimira IV u Solinu. Kako neslužbeno doznajemo, mladić je hitno prevezen u splitsku bolnicu te je odmah podvrgnut operativnom zahvatu. Liječnici se bore za njegov život, stanje mu je izuzetno teško, a nakon operacije smješten je na JIL te se nalazi u induciranoj komi i priključen je na respirator.

Odmah po dojavi o pucnjavi koja se dogodila ispred ulaza u stambenu zgradu, ophodnja solinske policije vrlo je brzo stigla na mjesto sukoba i uhitila dvojicu muškaraca koji su privedeni na kriminalističku obradu. S više od 2 promila alkohola u krvi.
Navodno su sva trojica muškaraca zajedno stigla u automobilu te je, nakon što su izašli iz njega, došlo prvo do verbalnog sukoba, a onda i fizičkog. U jednom je trenutku jedan od njih izvadio pištolj, a policija bi obradom trebala utvrditi da li je do okidanja došlo slučajno tijekom naguravanja ili namjerno. Također, obrada bi trebala dati odgovor i na pitanje radi li se o bezazlenoj svađi unutar ekipe koja je pošla "u krivo", naplati kakvog duga ili nečem trećem.

Kako smo neslužbeno doznali, prvi tragovi i informacije idu u prilog tome da je do pucnjave došlo slučajno odnosno da se ne radi o nikakvom 'mafijaškom' obračunu. Naime, tijekom fizičkog napada jedan od muškaraca izvadio je pištolj i njime po glavi tukao P. B.-a želeći ga zastrašiti. Pištolj je u jednom trenutku opalio, a muškarac koji je držao oružje je, očito poprilično iznenađen razvojem događaja, odmah kleknuo i pokušao žrtvi pružiti pomoć. Sva su tri muškarca poznata i policiji po raznim "sitnim" kaznenim i prekršajnim djelima poput obiteljskog nasilja, opijanja na javnom mjestu i slično.

Na mjesto pucnjave izašla je i Rene Laura, dežurna zamjenica Županijskog državnog odvjetnika koja je rukovodila očevidom. Pištolj kojim je nesretni mladić upucan pronađen je na mjestu sukoba.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 23:24