StoryEditorOCM
DalmacijaBULJ POŽURIO

Cesta Križice - Kukuzovac 'na dugom štapu'

29. veljače 2016. - 17:40
Detalj s državne ceste na Kukuzovcu TONI PAŠTAR

Saborski zastupnik Mosta nezavisnih lista Miro Bulj javno je izjavio da je sastavni dio ugovora o suradnji te stranke i Domoljubne koalicije i izgradnja četverotračne ceste Križice – Kukuzovac, dodajući da će ta prometnica biti uvrštena u ovogodišnji državni proračun. Odmah nakon saborske potvrde Vlade, Bulj je o toj temi razgovarao s Olegom Butkovićem, ministrom pomorstva, prometa i infrastrukture.

Poslije razgovora Bulj je bio optimist, a takvo raspoloženje zasnivao je i na činjenici da je član saborskog Odbora za promet i infrastrukturu, u kojemu će moći (iz)lobirati da se Sinj prometno puno kvalitetnije poveže sa Splitom s kojim čini jedinstvenu aglomeraciju.

U petak je o planovima za četverotračnu cestu Križice – Kukuzovac stiglo pisano očitovanje iz kabineta ministra Butkovića, iz čijeg se iščitavanja dade zaključiti da je gradnja te ceste "na dugom štapu". Navodi se da je u tijeku izrada studije izvedivosti obilaznice Dicma, a ako se cesta bude gradila, financirala bi se novcem iz EU-a.

Studija izvedivosti, koju radi IGH, trebala bi biti završena do sredine ove godine. Ona će dati odgovor na pitanje o opravdanosti i eventualnoj varijanti najboljeg rješenja trase, o čemu će Hrvatske ceste kao nositelj aktivnosti upoznati građane.

Dakle, tek nakon što se izrade obvezne studije dobit će se za sada nepoznati odgovori. Ako ti odgovori budu pozitivni, u korist gradnje četverotračne ceste od Križica do Kukuzovca, Hrvatske ceste će kao nositelj aktivnosti kandidirati tu prometnicu prema EU fondovima kako bi se osigurala potrebna novčana sredstva za financiranje izgradnje.

A to je put koji često znade biti duži od jednog saborskog mandata. Osim ako Miro Bulj ne pronađe formulu za ubrzaniju realizaciju toga projekta koji je osobno postavio kao apsolutni prioritet.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 03:42