StoryEditorOCM

Cemex Dalmacijacement dobio ISO 1400:2004 za sustav upravljanja zaštitom okoliša

Piše PSD.
29. siječnja 2009. - 14:20

Tvrtka Cemex Dalmacijacement potvrdila je dobiveni međunarodni certifikat ISO 1400:2004 za tri tvornice cementa s pripadajućim rudnicima, a koje su prvi put certificirane 2004. i 2006., te terminale Podsused i Maksimir certificirane 2007. godine. Periodičkim auditom još je jednom potvrđeno da se cement implementira prema međunarodnoj normi, te se kontinuirano unapređuje.

Audit je provela nezavisna certifikacijska tvrtka, a potvrđeni certifikat priznanje je svim zaposlenicima za uloženi rad i trud kako bi sustav upravljanja zaštitom okoliša ostao na visokoj razini.

A auditor je među ostalim posebno pohvalio ulaganje u zaštitu okoliša, upravljanje aspektima emisije buke, te redovito praćenje i implementaciju zakonskih regulativa o zaštiti okoliša kao i precizno definiranje ciljeva uprave tvrtke na tom području.

- Upravo potvrđeni certifikat dokazuje odgovoran odnos tvrtke prema zaštiti okoliša i upravljanju svim sastavnicama zaštite okoliša i održivog razvoja – izjavila je Merica Pletikosić voditeljica Odjela zaštite okoliša DC-a.

- Norma ISO 1400:2004 Dalmacijacementu omogućuje sustavno praćenje provedbe programa, ciljeva i mjera zaštite okoliša te postignutih rezultata a sve kako bi se ostvarili zadani ciljevi na području društvene odgovornosti naše tvrtke – dodala je Pletikosić.

Tvornice Dalmacijacementa sv. Juraj i sv. Kajo još su od 2004. godine nositelj tog certifikata međunarodne norme koja je kompatibilna s normama ISO 9001 (kontrola kvalitete) i OHSAS 18001 (kontrola zaštite na radu i zaštite zdravlja zaposlenika). Sve navedene norme dio su politike održivog razvoja koju tvrtka kontinuirano provodi zbog postizanja dugoročnog poslovnog uspjeha.

Jakov ŽARKO / EPEHA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 20:35