StoryEditorOCM
Dalmacijadan otvorenih vrata dalmacijacementa

Cementaši igrali balote sa susjedima i Vidoševićem

Piše PSD.
24. rujna 2009. - 15:13
Više od tisuću ljudi okupilo se na Danu otvorenih vrata kojega je Dalmacijacement organizirao u krugu tvornice Sv. Juraj s ciljem da svim posjetiteljima približi svoj rad. Ovogodišnji dan protekao je u dobrom raspoloženju i opuštenoj atmosferi, a na turniru u balotama na kojemu je, između ostalih, nastupio i predsjednički kandidat Nadan Vidošević snage su odmjerili zaposlenici DC-a sa svojim susjedima, kupcima i dobavljačima. Dalmacijacement svojim sugrađanima pripremio je mnoštvo aktivnosti kao što su vožnja vlakićem kroz tvornički pogon, pogled s vrha silosa na tvornicu i čitav Kaštelanski zaljev, te izložbu vozila koja se koriste u proizvodnji i prijevozu cementa. Pored nastupa lokalnih kulturno-umjetničkih društava posebnu su pažnju privukli mali umjetnici iz dječjeg doma Miljenko i Dobrila koji su oslikali jedan zid pogona, te izložba likovnih radova učenika susjednih škola.

Dan otvorenih vrata i ove je godine obilježen simboličnom sadnjom stabla česmine, a kao znak podrške održivom razvoju i ulaganjima u ekologiju zasadio ga je župan splitsko-dalmatinski Ante Sanader. Tvrtka je u oplemenjivanje zelenih površina kojih Dalmacijacement ima u krugu tvornica obradila gotovo 90.000 metara četvornih svog prostora. Trpimir Renić, predsjednik Uprave DC-a ovom je prigodom kazao:

"Otvaranje vrata naših pogona predstavlja posebnu priliku da pokažemo kako susjedima pristupamo iskreno, te da nam je stalo do transparentnog poslovanja i otvorene komunikacije. Ni u vrijeme krize koja je uzdrmala cementnu industriju ne odustajemo od provedbe Dana otvorenih vrata kao ni od drugih projekata koji pokazuju naš rad na dobrobit naše zajednice".

Jakov ŽARKO / EPEHA
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 10:39