StoryEditorOCM
DalmacijaVAPAJ IZ RADOVANOVA GRADA

Čelnik "Trogir-holdinga": Dajte mi kredit, ljudi su bez plaće četiri mjeseca

Piše PSD.
22. prosinca 2014. - 23:27
Jednoglasna odluka trogirskih vijećnika da Grad Trogir da suglasnost “Trogir holdingu” da podigne kratkoročni kredit u iznosu od 1,5 milijuna kuna trebala bi tu gradsku komunalnu tvrtku izvući iz dubokih problema u koje je zapala.

– S ovim kreditom želimo prebroditi ovih nekoliko zimskih mjeseci. Radnici nisu dobili četiri plaće. Iščekuju vašu odluku koja će pridonijeti da i oni predstojeće božićne blagdane dočekaju zadovoljni. Kredit ćemo uredno isplatiti kao i onaj podignut prošle godine. Molimo vas za razumijevanje – riječi su to predsjednika Uprave Zlatka Rožića kojima se na posljednjoj ovogodišnjoj sjednici Vijeća obratio vijećnicima.

On je, podsjetimo, prvi predsjednik Uprave holdinga koji je od njegova osnivanja 2009. godine izišao za govornicu gradske vijećnice i “prozborio” o situaciji u tvrtki. Promijenila su se tri direktora, od starta tvrtka loše posluje, zbrajali su se gubici, kasnile plaće, primale po pola, unatoč tome nelogično se po političkoj podobnosti zapošljavalo, ali bilo je nemoguće dovesti bilo koga od njih da iznesu stvarno stanje pred bivšim vijećnicima. U ime njih uglavnom je govorio bivši gradonačelnik Damir Rilje (SDP), koji je za svog mandata bio i predsjednik Skupštine holdinga.

Zato je Rožićeva “pojava” uistinu bila za neke iznenađenje, ali i prilika za kritiku s kojom je započeo vijećnik SDP-a Dubravko Škokić. Prozvao je sadašnju Upravu da nije donijela program restrukturiranja, da tvrtka loše posluje, te da je pred bankrotom.

No, Rožić mu nije ostao dužan oštro kazavši kako je očito zaboravio u kakvoj je situaciji zatekao tvrtku koju je osnovala bivša vlast Damira Rilje.

– Minus je bio 21 milijun kuna, 205 zaposlenih, a dugovanja iz 2010. godine stižu nam još uvijek na naplatu. Vratili smo 4,5 milijuna. Broj zaposlenih smanjili smo za 35 radnika bez ikakvih “potresa”. Samo da prebrodimo ovo zimsko razdoblje i već na proljeće sigurno ćemo izići iz krize – ustvrdio je Rožić.

Dodao je kako već dogovorenih poslova ima, ali i onih o kojima se pregovara, kako će se otvaranjem deponija puniti blagajna, kao i s prodajom novih grobnica i uvođenjem novog sustava parkinga. Najavio je novu sistematizaciju za mjesec dana. Broj radnika će se još smanjiti, kao i troškovi u svim odjelima.

– Racionalizacijom će se dosta uštedjeti. Vjerujem u dobru budućnost holdinga te da će tvrtka konačno stati na svoje noge i radnici redovito primati svoje zaslužene plaće – rekao je.

Podsjetio je kako očekuje da Grad redovitije plaća komunalne usluge koje holding obavlja. Ono najvažnije s čime je zaključio jest kako će spomenuta odluka Vijeća pomoći da radnici do Božića dobiju dvije plaće, te bon od 700 kuna.

GORDANA DRAGAN

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. lipanj 2024 15:16