DalmacijaU ČAST MLADENACA

Ča je pusti Windsor kontra Vile Dalmacije: evo tko je sve uživao na glamuroznom splitskom partyju povodom kraljevskog vjenčanja, a koga su svi 'žicali' za selfie

Piše Ivan Kaštelan
vila00

Veleposlanstvo Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske u našoj državi odabralo je podmarjansku Vilu Dalmaciju za mjesto na kojem će organizirati središnju proslavu u povodu vjenčanja njihova princa Harryja i glumice Meghan Markle.

Tik uz more, pod visokim palmama, uz pjenušac, probrana vina i gin-tonic, servirale su se morske delicije, ali i nezaobilazni dalmatinski pršut i poljički soparnik. Prisutnima je jedino preostalo da pomisle: ča je pusti Windsor kontra Vile Dalmacije...– Današnji dan bio je odličan izgovor da se priredi zabava na kojoj, vjerujem, nitko ne želi slušati duge govore ambasadora. Ovo vjenčanje ipak je bilo nešto drugačije, jer održalo se u subotu, i prvi put član kraljevske obitelji stupio je u brak s državljankom SAD-a. Sretan sam što smo imali šansu podijeliti radost s vama na ovako prekrasnoj lokaciji uz more – kazao je britanski veleposlanik Andrew Dalgleish, koji je zahvalio gradonačelniku Splita Andri Krstuloviću Opari na gostoprimstvu.

– Sve više stranaca, pa i Britanaca bira Split i Dalmaciju za mjesto gdje će organizirati svoje vjenčanje. Split postaje ono što sam govorio i na čemu radim, nezaobilazno mjesto biznisa, važnih događaja i grad u kojem će se slika Republike Hrvatske mijenjati u budućnosti – kazao je Opara.Među probranim uzvanicima iz javnog života, koji su vjenčanje pratili preko dva velika videozida, većinom su bili predstavnici stranih predstavništava u Hrvatskoj, no najviše pažnje izazvao je Jakov Kitarović, suprug predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, s kojim su mnogi prisutni poželjeli snimiti selfie.

Zabava je imala i humanitarni karakter jer su gosti zamoljeni da doniraju humanitarnim organizacijama po njihovu izboru, a u ovom slučaju to su bile udruge "MoSt" i "Lastavice".

Na splitsko slavlje ljubavi Harryja i Meghan bilo je pozvano i nekoliko parova koji su nedavno rekli svoje "da" ili će to uskoro učiniti.Jadranki i Nevenu Doljaninu party u Vili Dalmaciji bio je poput početka medenog mjeseca jer su prstene izmijenili prošle subote, dok su Antonija i Nikola Jadrić u braku od prošlog ljeta.

– Gledajući ove kadrove, podsjetilo nas je na naše vjenčanje, vratile su se emocije. Mladenka je prelijepa, ali moram priznati da mi je Kate ipak draža – bila je iskrena Antonija, dok će treći pozvani par, Katarina Crnčić i Tin Oraić, svoje sudbonosno "da" izreći tek za mjesec dana u Zagrebu.

– Sad nam je jasno da povratka više nema, no sigurno je da će naše vjenčanje biti puno manje stresno – komentirao nam je Tin, dok se Katarini ispunila velika želja da posjeti bivšu Titovu rezidenciju u kojoj je dočekivao važne svjetske ličnosti.

#VILA DALMACIJA#KRALJEVSKO VJENČANJE