StoryEditorOCM
Dalmacijareagirala i divjak

Brutalno nasilje u školi na Braču: Ministarstvo zatražilo očitovanje ravnatelja, spreman i krizni tim za savjetovanje

Piše PSD
2. studenog 2018. - 12:26

Nakon što su u javnost procurili detalji brutalnog nasilja u bračkoj školi te ispovijest majke pretučenog dječaka, reagirala je i ministrica Blaženka Divjak.

Kako tvrdi, Ministarstvo znanosti i obrazovanja zatražilo je očitovanje škole, a spreman je i krizni tim za savjetovanje.

Majka pretučenog 12-godišnjaka: Mlatili su mi sina po glavi, dok nije pao na pod, počeo se tresti i pjeniti na usta, sada je na liječenju u bolnici...

"Zabrinuta sam zbog vršnjačkog nasilja u našim školama, čiji je posljednji primjer na otoku Braču. Moramo svi zajedno, od roditelja preko škola do institucija, uložiti dodatne napore da kroz nove projekte i programe snažnije adresiramo tu temu u društvu, a posebno u školama.

Ministarstvo je zatražilo očitovanje od škole kako bi dobilo punu informaciju, a spreman je i krizni tim za psihološko savjetovanje koje u svakom trenutku može biti na raspolaganju školi ako ga škola i zatraži. U ovom konkretnom slučaju posebno je važno uključivanje roditelja u rješavanje problema i savjetovanje."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 21:19