StoryEditorOCM

Branitelji u Sinju blokirali državnu cestu, prosvjed i u Imotskom

Piše PSD.
29. svibnja 2015. - 18:47
Suglasni s uputama koordinacije branitelja iz Zagreba, o simboličnoj blokadi prometnica, a u znak podrške prosvjednicima na Trgu svetoga Marka i u Savskoj ulici, u petak od 15 sati članovi udruga proisteklih iz Domovinskog rata s područja Imotske krajine na desetak minuta blokirali su prolaz glavnom imotskom ulicom Šetalište Stjepana Radića.

Predstavnici Udruge policijskih branitelja, Hvidre, 115. brigade HV, Imotskih sokolova, veterana i dragovoljaca Domovinskog rata, udruge roditelja poginulih branitelja, Treće Imotski bojne i ostalih, noseći zastave svojih postrojbi i Hrvatske zastave mirno su prosvjedovali, dok su djelatnici policije usmjeravali promet drugom ulicom.

Braniteljima su se spontano pridružili i brojni građani, dajući time punu podršku prosvjednicima u Zagrebu. Prosvjed braniteljskih udruga uredno je prijavljen i prošao je bez ikakvih tenzija.

- Mi smo u svakom trenutku spremni krenuti u Zagreb, autobusi su spremni, i svi naši članovi. Čekamo samo poziv iz Zagreba i spremni smo stati uz bok našim prijateljima i tako im pružiti otvorenu podršku u njihovim nastojanjima. Mnogi naši suborci već su u privatnom aranžmanu na putu u Zagreb, doznali smo u razgovoru sa predstavnicima braniteljskih udruga.

U Sinju je promet na državnoj cesti D1 bio prekinut 15-ak minuta.

Braco Ćosić
Foto: Toni Paštar
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 07:31