StoryEditorOCM
Dalmacijazbrajanje rezultata  

Bračani srušili rekorde, prošle godine 4,5 posto više noćenja

Piše PSD.
15. siječnja 2011. - 16:50
Na Braču je u prošloj godini ostvareno 1.211.230 turističkih noćenja što je za 4,5 posto više nego godinu dana ranije. Saldo zbrojenih noćenja nosi predznak rekordnog jer je najveći od osamostaljenje Hrvatske.

Drugačije iskazano, uknjiženo je preko 52 tisuće noćenja više. Gosti s inozemnom putovnicom bili su osjetno brojniji jer su realizirali preko milijun noćenja što statistički iskazano čini 89 posto svih bračkih noćenja. Hotelijeri i turistički djelatnici složit će se da porast noćenja nije značio i rast potrošnje što znači da je gostiju bilo više, ali su trošili manje. Vrh među bračkim ljetovalištima sa 430 tisuća izbrojenih noćenja drži Bol. Prošlogodišnja sezona bila je u znaku velikog uspjeha Bola koji je drugu godinu zaredom proglašen prvakom hrvatskog turizma.

Pad u Milni

Drugo mjesto pripalo je Supetru u kojemu je ostvareno 400 tisuća noćenja, a to je 10 posto više. Zanimljivo je spomenuti da su Bol i Supetar zajednički realizirali čak 68 posto svih noćenja na najvećem dalmatinskom otoku. Na treće mjesto“popela“ su se Postira sa 107 tisuća noćenja, a potom slijedi Sutivan sa 100 tisuća izbrojenih noćenja. Milna je jedino ljetovalište na Braču u kojemu je zabilježen pad noćenja. Rast od 7 posto ostvaren je u općini Selca odnosno u ljetovalištima na istočnoj strani otoka, a osjetniji rast imala su i Pučišća. Brač sudjeluje s 12 posto u ukupnom broju ostvarenih noćenja u splitsko-dalmatinskoj županiji.

I. RADIĆ


Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. listopad 2024 14:17