StoryEditorOCM

BOŽJI PRST Bajnice: prevrnuo se kamion koji je ilegalno izbacivao otpad? (FOTO)

Piše PSD.
13. svibnja 2010. - 18:17
Na području Bajnica u dugoratskoj općini na samom kraju nasipa lukobrana teretno se vozilo prilikom istovara materijala prevrnulo i upalo u more.

Kamion splitskih registarskih oznaka okrenuo se na lijevu stranu, srećom vozač Z.S. (57) nije vidno ozlijeđen, ali je prevencije radi svejedno zatražio liječničku pomoć u KBC Split.

Sve se to događalo u četvrtak oko 13.20 sati i premda smo na mjestu događaja naišli na brojne očevice nesreće, nitko nije bio voljan razgovarati s novinarima.

Kako su nam rekli, stalni napisi o bespravnom nasipanju pomorskog dobra nanose im štetu, jer bi im neki budući lukobran bio od velike koristi.

Stanovnici Bajnica naime dobrim dijelom žive od mora i brodova i ustraju u izgradnji spornog lukobrana koji bi im, tvrde, pomogao zaštititi brodove u njihovoj luci.

Nasipanje mora građevinskom šutom, sa prodajnog centra nije od jučer. Naočigled svima koji prolaze Jadranskom magistralom kod Bajnica, kamioni samo dolaze i odlažu materijal u more, a više puta su bile vidljive i azbestne cijevi.

Inspekcijske službe Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva više puta su izlazile na teren i zatvarale gradilište, no rad se svejedno nastavlja.


M. BUDIMIR / Fotogalerija: Ante Čizmić / CROPIX
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 12:44