StoryEditorOCM
Dalmacijaralica nije pomogla

Bio je to naporan početak radnog dana: sat i pol uz konop se penjali po snijegom zametenom Biokovu do posla na Sv. Juri

Piše H
22. veljače 2018. - 16:35
9493782

Na Biokovu je sinoć pala veća količina snijega, koji pada gotovo dva dana, pa posadi HRT-ova odašiljača na Sv. Juri nije pomogla ni ralica, nego se do posla penjala uz konop, i to sat i pol.

Na najvišem vrhu Sv. Juri (1762 metara nadmorske visine), gdje se temperatura spustila dva Celzijeva stupnja ispod ništice, snijeg je viši od pola metra, na biokovskoj cesti visina snijega je oko metar, a u nanosima ga ima od dva do tri metra, doznaje se od tehničara na odašiljaču HRT-a na Biokovu.

Zameteni i potpuno izolirani na 1762 metra nadmorske visine: ovo je najviše radno mjesto u Hrvatskoj, a pogled s njega ostavlja bez daha

Smjena posade na odašiljaču prošla je jučer uz veliku pomoć ralice, ali se nije moglo do samog vrha zbog obilnog snijega na dijelu ceste uz vrh Sv. Jure.

Nova posada od podnožja vrha do odašiljača penjala se uz konop duže od sat i pol, što se u normalnim uvjetima i bez snijega prođe za dvadesetak minuta, rekao je dežurni tehničar.

Biokovska cesta prohodna je od ulaza kod Tučepa do predjela Ravne Vlaške, a dalje se ne može zbog velikih nanosa snijega i mogućeg leda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. lipanj 2024 21:47