StoryEditor
Dalmacijaneuhvatljiva životinja

Bik koji je pobjegao iz klaonice upao u zamku pa se ponovno dočepao slobode: 'Jučer bi ga ubili, ali sada bi nam bilo žao skončati mu život'

Piše Gabrijela Radanović
27. listopada 2019. - 12:17

Bik koji je u petak oko 17.20 sati pobjegao iz klaonice u Kaštel Starom prema šumi iznad naseljenog dijela Rudina, sinoć je po drugi put izbjegao sigurnu smrt.

Prema informacijama koje smo dobili od glasnogovornice PU splitsko-dalmatinske, vlasnik klaonice Petar Skejo sinoć je ugledao bika na području Rudina, međutim, nije ga uspio zadržati.

- Da, uspio nam je ponovo pobjeći. Premda je bio umoran, svejedno je uspio izmigoljiti i pobjeći od nas - potvrdio je vlasnik klaonice.

Tako se potraga za mudrim bikom nastavlja, a priča o bijegu životinje teške preko 600 kilograma, koja je spas pred nožem potražila u brdovitom predjelu Rudina, dobila je sve veći interes javnosti. Većina građana na društvenim mrežama zagovara da ga se poštedi jer je čak dva puta spretno izbjegao sigurnu smrt.  

Svjestan je njegove popularnosti i vlasnik klaonice pa mu više nije laka zadaća ubiti i rezati životinju koja je posljednja dva dana brojnima prirasla srcu i na koncu, dobila ime Jerry.

- Svjesni smo da je bik postao jako popularan. S obzirom na reputaciju koju uživa, sada bi nam bilo žao skončati mu život. Jučer bi ga ubili da smo ga uhvatili, ali danas ga želimo uloviti živoga i razmisliti što ćemo s njim dalje - poručio je vlasnik Jerryja. Nakon što je dva puta uspio pobjeći, očito je da je ova snalažljiva i spretna životinja čak i vlasniku klaonice prirasla srcu.

#BIK#RUDINE#KAŠTEL STARI

Izdvojeno

08. srpanj 2020 01:03