StoryEditorOCM

Bačić u Solinu: Povećat ćemo prag za ulaz u sustav PDV-a

Piše PSD.
25. listopada 2011. - 01:00

/ Konkurentna Hrvatska, gospodarski rast, štednja i zapošljavanja. Socijalno odgovorna, pravedna, Europska i ravnomjerno razvijena Hrvatska. Glavne su to smjernice za osvajanje novog mandata HDZ-a - kazao je na predizbornom skupu te stranke u ponedjeljak navečer u Solinu glavni tajnik i Ministar zaštite okoliša Branko Bačić.

/ Svatko može pisati programe prema svome viđenju, međutim pitanje je dali će to obećano i ostvariti. Mi ćemo naša obećanja ispuniti jer su temeljena na objektivnim kalkulacijama. Posljednjih dana iz Kukuriku koalicije mogu se čuti svakakve najave od strane njihovih gospodarskih stratega.  Oni u ovom trenu niti ne znaju tko im vodi gospodarstvo jer u javnost plasiraju svakakve izjave. Zoran Milanović tako govori kako neće biti otpuštanja radnika u državnoj upravi, a Slavko Linić navodi da hoće. Linić najavljuje uvođenje poreza na imovinu i dolazak MMF-a, a mi to odlučno odbacujemo. Novi porezi bili bi udar na standard građana - kazao je Bačić pohvalivši se kako je prvi put u zadnjih deset godina rujan po broju nezaposlenih bolji od kolovoza.

/ To se rijetko kada događalo. Unatoć povećanim zapošljavanjima u turističkoj sezoni, u rujnu je manje nezaposlenih. Umjesto obratno. To je uspjeh ove vlade koja će se i dalje nemilosrdno boriti protiv korupcije. Mi smo jedina stranka koja se u svojim redovima imala hrabrosti obračunati s korupcijom i aferama i baš zato mislim da će građani tu činjenicu nagraditi na sljedećim parlamentarnim izborima - dodao je Bačić najavljujući, između ostalog i povlastice, koje bi, dobiju li izbore, uveli za pomoć poduzetnicima.

/ Povećali bi prag za ulaz u sustav PDV-a sa sadašnjih 85 tisuća kuna na 170 tisuća dok bi se plaćanje PDV-a omogućavalo tek po naplaćenoj realizaciji svojih usluga. Ali samo za poduzetnike s manjim godišnjim prometom od 2,5 milijuna kuna - zakljućio je Bačić, najavljujući kako će HDZ u 10. izbornoj jedinici osvojiti jednaki broj mandata kaoi na prošlim parlamentarnim izborima.

JAKOV ŽARKO

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 23:34