StoryEditorOCM
Dalmacijaprodužena neizvjesnost oko financijske (ne)konsolidacije ‘autoprijevoza sinj’

"Autoprijevoz": ministrica im dala 30 dana za dogovor

Piše PSD.
1. travnja 2011. - 10:33

“Promet Makarska”, Grad Sinj, “Autoprijevoz Sinj” i sindikati u “Autoprijevozu” u srijedu su na sastanku u Ministarstvu financija, a na prijedlog ministrice Martine Dalić, dobili još mjesec dana za - popravni poslije popravnoga.

Poslije dvosatnog sastanka, koji je na trenutke dolazio do ruba incidenta, a na kojemu su uz ministricu Dalić i njezine suradnike bili vlasnik “Prometa” Mate Jujnović, Vice Barbir, direktor te tvrtke, i Joško Jerkan, direktor “Autoprijevoza” sa suradnicima, sinjski gradonačelnik Ivica Glavan te sindikalisti Jozo Marić, Ante Buljan i Veljko Nasić, zaključeno je da se Gradu Sinju i “Prometu” dade još 30 dana da zajednički utvrde što je od ugovora o restrukturiranju i financijskoj konsolidaciji “Autoprijevoza” makarski “Promet” realizirao, što nije, te kako nerealizirano ostvariti.

Ako se u tom roku Grad Sinj i “Promet” ne usuglase, trebao bi se provesti zaključak sa sastanka u Vladi od 22. ožujka, o raskidanju ugovora na štetu “Prometa”, ako se odgovorni ponovno ne predomisle.

Sindikati su bili za raskidanje ugovora odmah, a gradonačelnik Glavan u više je istupa podržao da se s “Prometom” nastave razgovori, kako je to predložila ministrica Dalić.

U istom roku od 30 dana, uprava “Autoprijevoza” i sindikati morali bi nastaviti i privesti kraju kolektivno pregovaranje.

Toni Paštar

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. svibanj 2024 09:10