StoryEditorOCM
Dalmacijapolitički vladar Imotskog napušta HSP i gotovo sigurno prelazi u HDZ

ANTE ĐUZEL MIJENJA DRES ‘Tko više gleda na stranke, danas treba preživjeti’

Piše PSD.
30. svibnja 2010. - 16:24

Imotski gradonačelnik Ante Đuzel, član Hrvatske stranke prava i “kost u grlu” HDZ-a, koji je na prošlim lokalnim izborima osvojio više od 70 posto glasova svojih sugrađana za mjesto gradonačelnika, a svojim imenom i prezimenom “napunio“ Gradsko vijeće s devet vijećnika iz svoje stranke, povlači se sa svih funkcija u HSP-u.

- Istina je, u utorak ću na sjednici naše podružnice tražiti razrješenje sa svih funkcija u stranci. Ne bih to sada puno komentirao - kaže Đuzel.

No, već duže vrijeme govorka se kako bi Đuzel, zajedno sa svojom najvjernijom ekipom, s kojima je i u prošlom mandatu vodio grad, promijenio stranačku boju i prešao u HDZ.

- Ne bih sada ni o tome, samo bih skrenuo pozornost da niti jedan naš saborski zastupnik, a bilo ih je ne mali broj, nisu gotovo ništa učinili za Imotski i Imotsku krajinu. Uvijek smo morali sami tražiti put do Zagreba, Vlade i ministarstava. Moram priznati da ni u HSP-u, čiji sam godinama član, pa i nakon uvjerljive pobjede na prošlim izborima, gdje sam jedan od rijetkih gradonačelnika iz redova HSP-a u Hrvatskoj, nisu imali sluha ponuditi pomoć Imotskom.

 Primjerice, javim se županu Anti Sanaderu za nekakvu pomoć i nije nikada bilo upitno da taj čovjek nije to realizirao ili održao riječ. Držim da će i ministar Milinović izvršiti svoja obećanja u vezi s uređenjem imotskog rodilišta. S takvim ljudima treba surađivati. Za pomoć svome gradu, za otvaranje novih radnih mjesta, za njegov prosperitet, spreman sam učiniti bilo što. Uostalom, tko više i gleda stranke, treba preživjeti.

‘Gospodarski zamah bez Vlade ne možemo ostvariti’

Moj gradski proračun slabo se puni. Istina, ne dolazi u pitanje redovno servisiranje plaća zaposlenim u gradu, ali borim se da ljudi iz Imotskog i Imotske krajine ne odlaze izvan svoga rodnog kraja. Imotskom, ma kakva situacija bila u Hrvatskoj, mora se jednom konkretno pomoći, i to direktno od Vlade. Treba nam gospodarski zamah, nova radna mjesta, a to mi sami ovdje ne možemo realizirati - decidiran je Đuzel.

Da sva nagađanja po Imotskom imaju i uporište, govori činjenica da Đuzel za koji dan odlazi u Zagreb s konkretnim projektima u vezi s pomoći Imotskom. A tamo će ga primiti sami vrh HDZ-a, ministri će pogledati koje projekte donosi, a naši izvori tvrde da to i nije prvi susret imotskoga gradonačelnika s čelnicima HDZ-a. S njim je nedavno bio i glavni tajnik te stranke Branko Bačić.

Sigurno nisu razgovarali o HSP-u. Gdje ima dima, ima i vatre, a put od crnog do svjetloplavog dresa i nije tako dalek. Što se Imoćana tiče, stvarno se slažu s Đuzelom u konstataciji da nikome danas nije ni do kakvih stranka. Valja živjeti i raditi. A u Imotskom i Imotskoj krajini ne živi se niti malo bajno.

braco ćosić, foto: cropix

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. travanj 2024 07:10