StoryEditorOCM
Dalmacijanevolja nikad ne dolazi sama

Anđelko Grbeša iz Raduna: Tko će odgovarati za nesreću ako dijete dotakne električni kabel?

Piše PSD.
3. srpnja 2014. - 23:40
Čini se kako nema kraja mukama stanovnika kaštelanskog Raduna koji se već više od godine dana bune svim sredstvima, pa čak i prosvjedima zbog postavljanja bazne stanice i odašiljača telekomunikacijskog operatora Tele 2. Najnoviji skandal dogodio se kada su iz HEP-a prije nekoliko dana došli mijenjati instalacije koje su na baznoj stanici izgorjele u požarima koji su se dogodili i nekoliko puta.

- Pogledajte ove ogoljene žice. Ovo je sve izgorjelo i dandanas još stoji skroz otvoreno, na domak svima. Pa zamislite da slučajno neko dijete dotakne ove žice, tko bi odgovarao za nesreću - pita se Anđelko Grbeša iz Raduna, navodeći da su nebriga i nemar nadležnih sramotni i žalosni.

- Nas građane o ovome nitko ništa ne pita. Mi uopće ne znamo da je ova stanica puštena u rad. Ali sami zaključujemo da je spojena na struju Hrvatskih željeznica. Te instalacije gorjele su tri puta, dolazili su to popravljati, a pogledajte u kakvom su stanju ostavili ovo što je izgorjelo. Sramota i ništa više - kaže Grbeša, pokazujući nam ruševni objekt u vlasništvu HŽ-infrastrukture koji prijeti urušavanjem.

Uzaludni prosvjedi

- Pa vidite na što to sliči. Točno na tome mjestu djeca svaki dan čekaju autobus za školu i vrtić. I zbog toga smo prosvjedovali, obećali su to srušiti i ukloniti, no do danas ništa nisu napravili osim što su postavili žicu koju je netko odmah srušio. Mi u Radunu kao da smo građani trećeg reda, ima nas oko četiri tisuće, dakle, veći smo od pojedihih gradova, a nemamo ništa. Ni vodu, ni kanalizaciju, a kamoli da itko želi riješiti ove probleme koji se mogu riješiti odmah. Ova kuća može biti sravnjena za dvije minute, ali ne, ona se urušava već 10 godina, a nadležnima valjda to ne smeta - žali se Grbeša.

Podsjetimo, iako je na sastanku između predstavnika operatora Tele 2 i bivše kaštelanske gradske vlasti bilo dogovoreno da će se odašiljač ovoga telekomunikacijskog operatora premjestiti sa sporne lokacije u Radunu, gdje je postavljen samo 10 metara od prvih kuća, on je u funkciji od 1. srpnja prošle godine. Odbili su ga premjestiti na prema Malačkoj, a priključak na električnu energiju dale su im Hrvatske željeznice. Građani su prosvjedovali, no to očito nije urodilo plodom.

Jakov Žarko
Snimio NIkola Vilić / cropix

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. svibanj 2024 14:44