StoryEditorOCM
Dalmacijazavičajna udruga odaje počast poznatim mještanima

Alen Bokšić i Stipe Božić dobit će muzej u Zavojanima

Piše PSD.
3. listopada 2010. - 16:01

Prije samo mjesec dana osnovana je zavičajna udruga “Zavojane”, a vodeći ljudi te udruge odmah su se bacili na posao i uhvatili u koštac s gorućim problemima u mjestu.

- Održali smo prvi radni sastanak na kojem smo okupili poduzetnike iz mjesta te članove Mjesnog odbora i vrgoračkoga gradonačelnika Borisa Matkovića kako bismo dobili podršku za naše projekte. Želja nam je obnoviti stari Zadružni dom, koji je izgrađen 1948. godine, a danas zjapi prazan i zapušten, te u njemu otvoriti muzej posvećen našim Zavojančanima Alenu Bokšiću i Stipi Božiću.

Vjerujem da ćemo u tome i uspjeti. Osim toga, cilj nam je potaknuti izgradnju pristupne ceste od Zavojana do autoceste A1, odnosno do čvorišta Ravča – kaže Mate Majić, jedan od pokretače udruge, te poziva sve ljude iz Zavojana koji žive u Hrvatskoj i inozemstvu, posebno one iz Splita i Makarske, da se uključe u rad udruge i pomognu u realizaciji ovih i budućih projekata.


Udruga je osnovana kako bi potaknula gospodarski, kulturni i socijalni razvoj ovoga vrgoračkog mjesta, a osim Majića, u radu udruge sudjeluje i dekan splitskog Pravnog fakulteta prof. dr. Boris Buklijaš, koji je izabran za predsjednika, te Mirko Jukić.

MATE PRIMORAC, foto: arhiv cropix

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 13:52