NA PERISTILU

Slobodna Dalmacija u srijedu otvara izložbu posvećenu jedinstvenim ženama: ćirnite kako teku pripreme i čije smo vam priče pripremili!

Piše Tihana Marović
Foto Duje Klaric/Cropix
9. ožujka 2021. - 20:21

Kako bismo pokrenuli mali kotačić u osvještavanju o važnoj ulozi žene u našem društvenom okruženju, te ženska pitanja stavili u prvi plan duže od jednoga dana, Slobodna Dalmacija ovoga je tjedna pokrenula #BUDISLOBODNA, projekt koji će se baviti svim ženskim pitanjima, od aktivizma i politike, priznanja vrijednim i posebnim ženama, pa do održavanja fizičkog i mentalnog zdravlja.

Osmislili smo stoga, te na Dan žena pustili ovaj potportal s istim nazivom koji će se baviti svim aspektima života pripadnica naizgled nježnijeg spola. 

image
Duje Klaric/Cropix

Nećemo stati samo na tome, pa već u srijedu, u Kući jezika i kulture na Peristilu, naša novinska kuća otvara izložbu posvećenu svim hvalevrijednim damama pod nazivom "Žena koja nadahnjuje".

image
Duje Klaric/Cropix

Rušiteljice stereotipa

Posjetitelji će imati priliku zaustaviti se pred portretima 23 žene iz naše neposredne okoline čije životne priče inspiriraju, ali i ostavljaju bez daha. Unatoč preprekama i predrasudama, one ruše stereotipe.

Na našem popisu tako su svoje mjesto dobile priznate znanstvenice, književnice, umjetnice, redateljice, glumice, direktorice, liječnice, volonterke, sportašice, ali i jedna od pet žena pilotkinja u hrvatskoj nacionalnoj kompaniji, predsjednica ženskog nogometnog kluba, prvakinja Sjedinjenih Američkih Država u vatrogastvu...

image
Duje Klaric/Cropix

Inspiracije ima napretek, na vama je tek da svratite na Peristil, odvojite nekoliko minuta za sebe i preispitate složeni ženski svijet. Odaberite svoju inspiraciju, fotografirajte se s najdojmljivijim portretom i svakako pri objavi na Instagramu koristite oznaku #BUDISLOBODNA.

Slobodno napravite i korak dalje, pod istim hashtagom na društvenim mrežama objavljujte fotografije s heroinama koje su obilježile i značajno pridonijele vašem životu.

image
Duje Klaric/Cropix

Budući da živimo u pandemijskim vremenima, službenog otvorenja neće biti zbog epidemioloških razloga, no izložba će biti otvorena za posjet od desetog do 22. ožujka. Stoga, navratite u Kuću jezika i kulture svakoga radnog dana, od ponedjeljka do petka od devet do 20, te vikendom od devet do 14 sati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 15:26