Ljilja Mustapić, sanitarna tehničarka

S pacijentima uvijek, a to je moj životni i radni moto, morate biti prisni i uljudni, jednostavno da oni u vama osjete sigurnost i prijateljstvo

Piše Braco Ćosić
Foto Saša Burić/Cropix
10. ožujka 2022. - 12:49

Sanitarna tehničarka u Jedinici Nastavnog zavoda za javno zdravstvo u Imotskom, 59-godišnja Ljilja Mustapić već punih 35 godina radi u zdravstvu. Od toga u Nastavnom zavodu provela je 15 godina. Ona i njena kolegica s posla, sanitarna inženjerka Tina Maršić stvarno su uigrani tandem, kojeg pacijenti na svakom koraku ističu kao vrhunske profesionalke i žene odane svakom pacijentu. To se potvrdilo i u ovim vremenima pandemije korona virusa.

- Hvala i vama i našim pacijentima na takvim pozitivnim ocjenama. No, nikada nam nije bilo ni na pameti da radimo posao koji radimo, a da pri tome osluškujemo pohvale. Za to jednostavno nismo imali ni vremena. No, jedno je sigurno da ni ja ni Tina ne bi mogle funkcionirati da uz sebe nemamo i naše prijateljice i suradnice, te doktora Joška Marasa, našeg glavnog epidemiologa. Ovaj svakodnevni posao u Zavodu mora se raditi timski i nadam se da smo ga i za cijelo ovo teško vrijeme uredno odradili. Bilo je istina i trenutaka kada nismo mogli u punoj mjeri ugoditi nekom od pacijenata zbog silnog obima posla, pa molim vas, da napišete kako im se od srca ispričavamo.

Znamo i mi vrlo dobro kako nam ljudi, naši pacijenti ovdje ne dolaze iz nekog hira, već iz ljute potrebe, jer bolest je težak udarac za svakoga. I zato s pacijentima uvijek, a to je moj životni i radni moto, morate biti prisni i uljudni, jednostavno da oni u vama osjete sigurnost i prijateljstvo. I ja, a duboko vjerujem i cijela ekipa s Jedinice nastavnog zavoda, da ćemo to i ubuduće raditi takvim načinom. Uvjerena sam, pa i po rezultatima koji su evidentni, da ova pandemija ide svome kraju i dao Bog da se nikada ovako nešto ne dogodi, riječi su gospođe Ljilje Mustapić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 10:14