Ako ste u potrazi za odličnim kolačima, ugodnim ambijentom te vrhunskom uslugom, kavana Romana na makarskoj rivi pravi je izbor za vas. Deset slastičarki koje su svoj zanat "pekle" u Hrvatskoj i Italiji te stečenu edukaciju primjenjuju u slastičarnici u ulici Ante Starčevića, svakodnevno za vas pripremaju oko četrdesetak vrsta kolača i sladoleda. Sve su tu gotovo od otvorenja slastičarnice, odnosno već desetak godina, a Dijana Rusendić, voditeljica poslovanja, za svoje kolegice ima samo riječi hvale.
- Odlično se slažemo jer svaka od nas voli praviti i degustirati kolače. Otkad smo preselile u novi i prostraniji pogon, posla je više, a s obzirom na zahtjeve i potrebe naših klijenata, možemo već sada razmišljati o još većem pogonu. Nama je najvažnije da smo zadovoljni i mi i klijenti, a da je tako vidi se i na posjećenosti te pozitivnim komentarima naših korisnika.
Koja je vaša najprodavanija, a koja najskuplja torta?
- Najtraženija i najprodavanija je čokoladna torta s narančom, a najskuplja je bila višekatna svadbena torta čija je cijena iznosila 3000 kuna.
Radite li i zdrave slastice?
- Malo je potreba za takvom vrstom slastica, pa zasad u ponudi imamo tek badem tart bez glutena i tortu za dijabetičare. Ako bude više potrebe za takvom vrstom kolača, rado ćemo se odazvati zahtjevima naših klijenata - kaže Rusendić.
Kavana Romana nezaobilazna je destinacija i za sve one koji žele biti viđeni ili vidjeti nekoga pa je, poput Tkalčićeve ulice u Zagrebu, glavno mondeno okupljalište u gradu.
U slučaju da ne možete doći do njih, slastičarnica Romana nudi dostavu svih slastica na kućnu adresu. U ponudi su i keksi koji se prodaju na kilograme, a klijenti mogu sami izabrati okus ili punjenje makaronsa, kao i željenu boju.
Vlasnica kavane, Zora Brkić, u ovaj posao se upustila nastojeći zadržati atmosferu i toplinu doma u kojem je njena majka svoje ukućane svakodnevno uveseljavala slasticama. Miris doma za Zoru znači miris kolača, a poneki recept njezine pokojne majke još uvijek je u upotrebi pa se tradicionalni, domaći kolači, također mogu naći u izlogu slastičarnice Romana.
- Najviše sam voljela breskvice, a imamo ih i sad u ponudi. Moja djeca obožavaju tortu od sira i tortu od keksa. Trudimo se koristiti samo vrhunske proizvode kao što su belcolada koja je najskuplja i najkvalitetnija čokolada na tržištu, te limun, naranča, badem, lješnjak i orah iz eko proizvodnje. Sve što se napravi u pogonu slastičarnice razvozi se u hotele i restorane diljem Makarske rivijere. Važno mi je da osoblje funkcionira kao tim jer moje zaposlenice nisu samo moje radnice, već i moje iskrene prijateljice - rekla nam je Zora Brkić.
Čini se da ni korona ne utječe na posjećenost slastičarnice jer malo tko može odoliti slatkom zovu kolača. Vikendom je teško naći slobodno mjesto u kavani, a ljeti je gotovo nemoguće doći do slobodne stolice iako se stolovi prostiru na gotovo 400 četvornih. Ljeti se i u redu za sladoled strpljivo čeka jer jedino Romana ima čuveni okus sira i naranče koji je iznimno popularan među starijim klijentima. Zahvaljujući kavani Romana, posljednjih desetak godina našim je sugrađanima uistinu La dolce vita!
Sadržaj nastao u suradnji sa Somersby ciderom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....