DR. IVANKA ĐEREK

Dobra duša Hitne medicine Imotskog: Moj moto bio je od samog ulaska u ovaj odgovorni posao isti. To je da kuća ostaje kod kuće, a posao na poslu

Piše Braco Ćosić
Foto Saša Burić/Cropix
10. ožujka 2022. - 13:07

Liječnica dr.Ivanka Đerek u Jedinici Hitne medicine u Imotskom već je pune 24 godine. Zapravo od prvih dana svoga radnoga staža ona je u neku ruku ikona Imotske hitne, kako svojom stručnošću, odgovornošću na poslu, ali i onoga možda i najvažnijega, odnosom prema pacijentima. Imoćani znaju kazati da je to dobra duša Hitne medicine Imotskog.

- Moram priznati da je ovo vrijeme pandemije zaista bilo turbulentno i da smo svi na našoj hitnoj ostali u pravom profesionalnom okviru. To znači da se nismo dali, da smo stiskali zube... No, nismo se dali, a bilo je toliko teških trenutaka da ću to pamtiti cijeloga života. Ta nepoznanica oko ove pandemije, oko toga virusa uništavala je sve. Prvenstveno ljude, pa onda i nas. No, kako je cijeli svijet učio, tako smo i mi učili i nadam se da smo izišli kao pobjednici.

Moj moto bio je od samog ulaska u ovaj odgovorni posao isti. To je da kuća ostaje kod kuće, a posao na poslu. To trebate definirati i onda se možete posvetiti i poslu i pacijentima punim plućima. Mislim da tako ne pati ni obitelj, djeca,suprug,kućne obveze, a isto tako i posao, moji pacijenti i sve što ide uz to.

Moj kolektiv je izvrstan, jer funkcioniramo kao jedna obitelj. Ovdje u timu svaki kotač od čistačice, šofera, do nas u ordinaciji, vodstva hitne, je isto važan. Uvjerena sam da će ovaj način rada ostati, jer je jedini ispravan. Morate shvatiti da smo zbog preuređenja i adaptacije novih prostora naše Hitne medicine i tu bili limitirani u radu s pacijentima. No, evo sada se bliži i kraj pandemije i ulazak u nove i vrhunski uređene prostore nove jedinice. To nam samo daje svima polet da ustrajemo u kvaliteti našega rada u interesu naših pacijenata, riječi su doktorice Ivanke Đerek.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 11:24