StoryEditorOCM
Auto-motoslavljenički

Volvo pokrenuo proizvodnju EX90, sklapa se u SAD-u, doznajemo kada se očekuju i prve isporuke ovog atraktivnog modela

Piše Robert Radica
15. lipnja 2024. - 18:30

Volvo je u slavljeničkom raspoloženju jer je njihova tvornica nedaleko grada Charlestona u Južnoj Karolini (SAD) započela s proizvodnjom novog električnog vodećeg SUV-a EX90, a prve isporuke kupcima zakazane su za drugu polovicu ove godine.

EX90 ne samo da proširuje portfelj potpuno električnih automobila Volvo, već također predstavlja promjenu paradigme za tvrtku jer je to prvi Volvo automobil koji pokreće temeljna računalna tehnologija – tehnologija koja omogućuje novu eru sigurnosti za Volvo automobila. Prvi EX90 namijenjen kupcima koji je sišao s linije Charleston bio je upečatljiv model obojen u Denim Blue plavu boju, namijenjen kupcu u Sjedinjenim Državama kasnije ove godine.

EX90 temelji se na sljedećoj generaciji električne EV tehnološke baze, s potpuno električnim dometom do 600 kilometara. EX90 je dizajniran da bude najsigurniji Volvo automobil do sada, pokretan pasivnom i aktivnom sigurnosnom tehnologijom sljedeće generacije i softverom informiranim širokim nizom senzora.

Ukorijenjen u skandinavskim načelima dizajna Volva, EX90 nudi moderne proporcije koje optimiziraju sigurnost, učinkovitost i estetiku. Zahvaljujući svojoj pravoj konfiguraciji sa sedam sjedala, savršen je suputnik za cijelu obitelj, pun prostora, svestranosti i udobnosti.

EX90 dolazi sa snažnim osnovnim sustavom, uvijek je povezan i može se s vremenom poboljšavati ažuriranjem softvera. Ova ažuriranja isporučuju softverski inženjeri Volvo Carsa, uz pomoć umjetne inteligencije i prikupljanje podataka u stvarnom vremenu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. lipanj 2024 18:32