StoryEditorOCM
Auto-motona meti lopova

Vlasnici Volkswagena očajni, ovaj dio krade se na veliko, a zamjena košta malo bogatstvo

Piše Automoto SD
4. lipnja 2024. - 08:47

Vlasnici Volkswagenovih automobila ne spavaju mirno u Londonu, u zadnje vrijeme na meti su lopova. Kradu se senzori tempomata na veliko, a koštaju oko 800 eura. Vlasnici Volkswagena za sve krive loš dizajn automobila - piše Guardian.

Ovaj senzor ključan je za adaptivni tempomat (ACC), on mjeri udaljenost do vozila ispred i prilagođava brzinu vožnje u skladu s tim. Senzori su lako dostupni, postavljeni su iza oznake VW-a, i drže ga samo tri vijka što su lopovi u Londonu prepoznali i dali se u ‘biznis‘.

Vlasnici automobila krađe senzora počeli su prijavljivati još 2016. godine i nije im jasno zašto VW još uvijek nije riješio ovaj problem. 

image

Kadrovi iz Volkswagenove tvornice

AFP

Oglasio se i proizvođač automobila, odbijaju da se ovaj problem može pripisati nedostatku u dizajnu, a neće ni ponuditi nikakvu financijsku pomoć vlasnicima.

- Žao nam je što čujemo o problemima s kojima se suočava ova skupina kupaca, savjetovali smo im da trebaju razgovarati s lokalnom policijom. Nismo svjesni sličnih incidenata u drugim zemljama, izjavio je glasnogovornik Volkswagena.

Jedna od vlasnica VW-a podijelila je svoje iskustvo krađe senzora, kaže da je čula za više od 50 drugih krađa u londonskoj četvrti Clapham gdje živi. Malo je reći da je bila šokirana iznosom zamjene senzora na njenom VW Golfu, u servisu su rekli da će račun iznositi oko 1800 eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. lipanj 2024 08:47