StoryEditorOCM
Auto-motodruštvene mreže

Uzalud tražite parking? Pogledajte ovaj video, većina se slaže da je riječ o fenomenalnom rješenju

Piše N. C./Autoklub
26. srpnja 2024. - 08:01

Što učiniti kada bezuspješno pokušavate pronaći slobodno mjesto na prepunom parkiralištu? Ako je suditi po videu kojeg je dosad pogledalo 12 milijuna ljudi, rješenje vam se nalazi ‘ispred nosa‘.

Vlasnik Mazde 3 parkirao je svoj auto na neoznačenom mjestu, blokirao druge automobile i otišao u trgovački centar. No, trik je u tome da je svoj automobil ostavio ‘u leru‘ - piše Autoklub.

Umjesto nervoze, bjesomučnog trubljenja ili psovanja uže obitelji, vlasnici zaparkiranih automobila samo su pogurali Mazdu par metara dalje. Dovoljno da mogu izaći s parkirališta.

Snimka je nastala na Tajlandu gdje je uobičajena praksa parkirati vozila u praznom hodu, što vozačima omogućuje da svoj auto ostave ‘bilo gdje‘, a ne samo na predviđenom parking mjestu.

Dok je Tajland privukao najviše pažnje zbog ovog bizarnog načina parkiranja, vozači u mnogim drugim zemljama poput Francuske, Španjolske i Italije također koriste ovaj trik, piše Drive.

Komentari ispod videa su naravno podijeljeni.

Većina se slaže da je riječ o fenomenalnom rješenju koje ide na ruku vozačima, no drugi tvrde da je ovakva praksa nedopustiva.

‘Mislim da je ovo odlična ideja, ali postoji nekoliko problema, primjerice: što ako je netko prestar ili preslab da gura i pomakne auto? Isto tako, postoji mogućnost da se auto ogrebe, tko će biti odgovoran za nastalu štetu?

Također, što ako vozač ostavi svoj automobil na nizbrdici ili uzbrdici? Ne smijemo dopustiti vozačima da ostavljaju svoje automobile ‘na divljaka‘. Ovakva praksa mora biti kažnjiva‘, stoji među brojnim komentarima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. rujan 2024 12:54