StoryEditorOCM
Auto-motoozbiljne kritike

Tesla na udaru konkurencije, na meti je bio i Elon Musk: ‘Izgubili su svaki smisao, samo se bave politikom‘

Piše Robert Radica
3. lipnja 2024. - 19:45

U nedavnom intervjuu koji je dao za BBC a prenio Carscoops, izvršni direktor Peter Rawlinson je rekao da sada Lucid mora pogurati razvoj tehnologije električnih vozila do novih visina.

Inače, Rawlinson je ranije radio u Tesli i bio zadužen za razvoj Mo-dela S, a u intervjuu nije direktno spomenuo Elona Muska, iako se čini da su komentari bili upućeni upravo njegovom bivšem šefu.

Tesla je zaista bio predvodnik kada je u pitanju tehnologija, s jasnom vizijom i ciljem, i apsolutno pravim stavovima. Sada, međutim, vidim nešto što me zabrinjava - postaju izgubljeni - istakao je Rawlinson.

Zanimaju se za društvene mreže, čak i za politiku. Ne vidim da postoji jasan cilj, i mislim da Lucid sada mora preuzeti kormilo u razvoju tehnologije do novih razina - dodao je Rawlinson.

Ovim komentarima, izgleda, mislio je na to što je Musk kupio Twitter, kao i na to što se spominje kao potencijalni savjetnik Donalda Trumpa ako on postane američki predsjednik nakon predstojećih izbora.

Rawlinson smatra da je tehnologija njegove kompanije „godinama ispred“ u odnosu na druge proizvođače automobila, uključujući i Teslu, a prošle godine su sklopili partnerstvo s Aston Martinom.

Bez obzira na naprednu tehnologiju, Lucid ipak mora poraditi na broju prodanih primjeraka - prošle godine, proizveli su 8.428 automobila a prodali 6.001 jedinica. Očekuje se da će u 2024. biti proizvedeno nešto više vozila, ali to i dalje nije dovoljno za veliki udjel na EV tržištu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. lipanj 2024 17:39