StoryEditorOCM
Auto-motodobro je znati

Teško ćete zapamtiti sve funkcije na automobilu, ali ova je stvarno važna, može spasiti život

Piše Automoto SD
23. svibnja 2024. - 11:06

Mnogi automobili imaju skrivene funkcije koje se mogu otkriti samo proučavanjem priručnika, a na ovu gotovo nitko ne obraća pozornost, radi se o unutarnjoj ploči zadnjih vrata automobila. Na tom mjestu smještena je važna funkcija koja vam može biti od velike pomoći, posebno ako vozite malu djecu.

Čemu služi ova rupa na vratima? Većina djece dok sjede u autosjedalici mogu nesmetano dohvatiti i otvoriti vrata, a nitko ne želi da nam se nezgoda dogodi za vrijeme vožnje.

Iznad rupe na vratima možete vidjeti simbol djeteta, a sigurnosna funkcija se može aktivirati umetanjem i okretanjem ključa automobila u rupi. Za ponovno deaktiviranje jednostavno ponovno okrenite ključ na drugu stranu.

Prava sigurnosna brava za djecu u potpunosti sprječava otvaranje iznutra, vrata se mogu otvoriti samo izvana. No, centralno zaključavanje znači da otvaranje izvana više nije moguće, ali se vrata često mogu otvoriti iznutra povlačenjem ručke dva puta.

Mnogi proizvođači automobila nude sigurnosne brave za djecu, a za sustave bez ključa morat ćete elektronički uključiti dječju bravu putem izbornika na vozilu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. lipanj 2024 17:23