StoryEditorOCM
Auto-motonoviteti

Stigao novi Peugeot 3008, fastback SUV koji pomiče granice, poznate su i cijene

Piše Automoto SD
29. svibnja 2024. - 12:48

Na hrvatsko tržište stigao je novi Peugeot 3008. U prodaju kreće u prodaju u lipnju 2024., a bit će dostupan u dvije razine opreme, Allure i GT. U ponudi će biti hibridni motor (136 KS) odnosno plug in hibridni pogon (195 KS) te čak tri posve električna pogona (210 KS standard range, 230 KS long range i 320 KS AWD s pogonom na sve kotače).

Početna cijena za novi PEUGEOT 3008 kreću od 35 490 eura, a za potpuno električnu verziju E-3008 cijena će kretati od 48 490 eura.

image
Peugeot

Peugeot 3008 prvi je model nastao na novoj platformi STLA Medium, a proizvodi se u tvornici u Sochauxu, u Francuskoj. Riječ je o inovativnoj platformi osmišljenoj da u najvećoj mjeri ispuni sve najvažnije kriterije kupaca: užitak u vožnji, performanse, učinkovitost te povezane usluge i funkcije.

Vanjski dizajn, spektakularni Peugeot Panoramic i-Cockpit@, užitak u vožnji i dosad neviđene električne performanse novog modela označavaju novo doba marke Peugeot. Novi 3008 lako je prepoznatljiv po svojem fastback SUV dizajnu, aerodinamična konstrukcija spaja profinjenost, učinkovitost i prostranost.

image
Peugeot

Novi je dizajn i prednjeg kraja, prepoznatljiv svjetlosni potpis u obliku triju oštrica ostaje nepromijenjen, ali je zato dizajn prednjih svjetala i maske posve nov. U središtu dizajna nalazi se novi logo marke koji, bez vidljivih granica, povezuje novi svjetlosni potpis i prednju masku.

Velik stražnji kraj dinamičnog je dizajna, naglašen prepoznatljivim svjetlosnim potpisom u obliku triju kandži te osigurava obilje prostora u drugom redu sjedala kao i velik obujam prtljažnika (520 litara bez obzira na vrstu motora.

Instrument ploča i središnji dodirni zaslon sad su integrirani u zakrivljeni panoramski zaslon koji čini jedinstveni 21-inčni zaslon visoke razlučivosti, koji se proteže s lijeve strane armaturne Ploče do središnje konzole. Taj panoramski zaslon lebdi iznad armaturne ploče, a efekt ‘lebdenja‘ naglašen je ambijentalnim LED osvjetljenjem koje se emitira ispod zaslona.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. lipanj 2024 07:36