StoryEditorOCM
Auto-motoSUZUKI NAJPODAVANIJI

Prodaja novih auta u prvih šest mjeseci: evo koju marku Dalmatinci već dugo obožavaju

Piše Sponzorirani članak
23. srpnja 2024. - 07:00

U prvih šest mjeseci ove godine, prodaja vozila u četiri dalmatinske županije pokazala je izvanredne rezultate za Suzuki, koji čvrsto drži svoju poziciju na tržištu. Prema dostupnim podacima ukupne prodaje za prvu polovicu godine, Suzuki je najprodavanija marka vozila u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, dok isto tako drži prijestolje u Splitsko-dalmatinskoj, Šibensko-kninskoj i Zadarskoj županiji.

Dubrovačko-neretvanska Županija

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji, Suzuki je zabilježio najviše prodaje s gotovo 15% udjela na tržištu. Ovaj impresivan rezultat stavlja Suzukija na prvo mjesto među svim markama u toj županiji. Pouzdanost i pristupačnost cijena Suzukijevih vozila očito su privukli brojne kupce u najjužnijoj županiji. Vitara drži prvo mjesto najprodavanijeg vozila, dok je novi S-Cross na sedmom mjestu.

Splitsko-dalmatinska Županija

Splitsko-dalmatinska tradicionalno bilježi odlične rezultate za Suzuki, koji čvrsto drži drugo mjesto i gotovo 16% tržišnog udjela među svim prodanim automobilima. Popularnost Suzukija u ovoj županiji dodatno je osnažena osvježenom Vitarom, koja je drugi najprodavaniji model, dok je S-Cross na visokom četvrtom mjestu.

image
ATT Suzuki

Šibensko-kninska Županija

U Šibensko-kninskoj županiji, Suzuki također drži drugo mjesto, s 15% tržišnog udjela. Pouzdanost vozila i pristupačne cijene igraju ključnu ulogu u ovoj županiji, koja ima identičan rezultat kao Splitsko-dalmatinska županija. Vitara od svih marki i modela drži drugo mjesto, dok je S-Cross na četvrtom.

Zadarska Županija

Zadarska županija prikazuje nešto drugačiju sliku, gdje Suzuki u ukupnom poretku zauzima četvrto mjesto s oko 8,21% tržišnog udjela. Iako je ovdje konkurencija nešto jača, Suzuki i dalje bilježi značajan rast prodaje, obzirom da je u toj županiji prodano duplo više Suzukija u odnosu na prošlu godinu. Bez većih iznenađenja Vitara ostaje najpopularnija model među kupcima i nalazi se na drugom mjestu.

image
ATT Suzuki

Najprodavaniji Modeli: Suzuki Vitara i S-Cross

Suzuki Vitara je uvjerljivo najprodavaniji model u sve četiri županije. Izlazak novog modela Vitaru je dodatno popularizirao, što je očekivano dovelo do povećane potražnje tog modela kojemu cijena kreće od 21.301 eura. S-Cross slijedi Vitaru kao drugi najprodavaniji model, što potvrđuje Suzukijevu dominaciju na tržištu.

Recept za uspjeh?

Glavni razlozi za Suzukijev uspjeh uključuju pouzdanost njihovih vozila i pristupačnost cijena te jednostavnost financiranja, kao i povoljno održavanje vozila. Kupci u Dalmaciji prepoznaju vrijednost koju Suzuki pruža, kombinirajući visokokvalitetne automobile s konkurentnim cijenama. Ovo je posebice važno u trenutnoj ekonomskoj situaciji, gdje kupci traže najbolji omjer cijene i kvalitete.

Suzukijeva strategija, koja uključuje kontinuirano poboljšanje svojih modela i prilagodbu tržišnim potrebama, očito donosi rezultate. Nastavak ovakvog trenda mogao bi značiti još bolju poziciju Suzukija na tržištu u nadolazećim mjesecima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. rujan 2024 17:17