StoryEditorOCM
Auto-motodobar savjet

Odlazite na odmor i trebate osigurati svoje vozilo? Policija savjetuje da se zaštitite od lopova ovim trikom

Piše R. R.
8. listopada 2024. - 19:11

Mnogi ljudi koriste pretinac za rukavice kao mjesto za pohranu vrijednih predmeta poput novčanika, mobitela ili skupih dizajnerskih sunčanih naočala. Neki ga također koriste za pohranjivanje registracijske isprave vozila. Ipak, policija ističe da je riječ o pogrešci.

Prošle godine u Njemačkoj su se provale u automobile događale gotovo svakodnevno, što se može pročitati u policijskim izvješćima, prenosi Fenix-magazin.

Primjer za to je incident početkom srpnja u Borken-Gemenu u kojem su počinitelji razbili bočno staklo na suvozačevoj strani vozila. Posebno su ciljali na pretinac za rukavice. Lopov u Ludwigsburgu učinio je nešto slično: ukrao je dragocjenosti i gotovinu iz pretinca za rukavice.

image
Shutterstock

Policija preporučuje vozačima da uvijek izvade dragocjenosti i gotovinu iz vozila te aktiviraju bravu na volanu. Osim toga, prozori, vrata, prtljažnik, krovni otvor i čep go-riva uvijek trebaju biti zatvoreni. Policijski službenici također preporučuju da pretinac za rukavice ostavite otvorenim kako biste signalizirali potencijalnim lopovima da se ondje ne mogu pronaći vrijedni predmeti.

Vlasnici automobila koji svoja vozila redovito parkiraju na ulici, ispred garaže ili na parkiralištima trebaju biti svjesni da su općenito izloženi većem riziku da postanu žrtve kriminalaca. Ipak, možete poduzeti ciljane mjere kako biste smanjili šanse da postanete žrtva krađe.

Preporučljivo je parkirati automobil na dobro osvijetljenim i prometnim mjestima te ga uvijek zaključavati. Ako imate garažu, trebali biste tamo parkirati svoje vozilo. Važno je da u automobilu ne ostavljate dragocjenosti na vidljivom mjestu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. listopad 2024 19:12