StoryEditorOCM
Auto-motoEkskluziva 

Navikli smo na probleme s parkiranjem, ali ovaj oglas i cijena za kupnju mjesta u zgradi će vas izbiti iz cipela

Piše R. R.
4. listopada 2024. - 08:15

Koliko puta smo u nekoliko posljednjih godina čuli da cijene nekretnina "lete u nebo“ i da je gotovo nemoguće priuštiti kupnju nekog stana. I kako će mlađi teško uspjeti steći nešto u svoje vlasništvo. 

I to je istina, kada se gleda koliko stoji kvadrat stana, a uz to vam se još nudi i parkirno mjesto u zgradi koje nerijetko treba nadoplatiti i za deset posto vrijednosti kupljenog „krova nad glavom“. 

image
JoŠko Šupić/Ilustracija Cropix

Da to nije samo slučaj kod nas, nije baš utješno, prenosimo vam i vijest iz „bijelog svijeta“. Recimo u New Yorku je mjesto za vaš automobil postalo toliko ekskluzivno da je pravo pitanje želite li uopće biti vlasnik nekog vozila. 

Zgrada 150 Charlesa je luksuzni neboder s 15 katova. Izgradio ga je programer Alex Witkoff. Objekt ima impresivan izgled i interijer koji je dizajnirao Alan Wanzenberg. I to ga je učinilo novim domom za mnoge zvijezde svjetske klase. To je mjesto gdje živi sam vlasnik Witkoff, a društvo mu kao sustanari čine između ostalih i svjetski poznate zvijezde poput Bena Stillera, Jon Bon Jovija i Irine Shayk. Sada je svaki od vlasnika stanova dobio priliku kupiti parkirno mjesto u garaži.

image
JoŠko Šupić/Ilustracija Cropix

Međutim, cijena mu može biti prepreka jer je Alex Witkoff procijenio svako mjesto na 500.000 dolara. Cijene su astronomski. To je sigurno. Međutim, također je sigurno da je zgrada stvarno luksuzna. S prozora nekih apartmana ima pogled na rijeku Hudson, a stanari mogu koristiti bazen, teretanu, zonu joge ili saunu. 

Čini li vam se pola milijuna dolara za mjesto u garaži puno. Pa recimo najskuplji stan u ovoj zgradi stoji šest milijuna dolara, oni najjeftiniji apartmani su oko 1,5 milijuna dolara. Sad vam se niti tih pola milijuna ne čine baš ogromnih, jer ipak je rije o prilično atraktivnu cijenu na ovoj lokaciji. Pogotovo ako uzmemo u obzir probleme s parkiranjem u New Yorku. A broj dostupnih mjesta je prilično ograničen, jer su na raspolaganju samo 92 mjesta. 

Zamislite samo da imate više vozila i potrebno vam je dva ili tri mjesta.

image
JoŠko Šupić/Ilustracija Cropix
image
JoŠko Šupić/Ilustracija Cropix
image
JoŠko Šupić/Ilustracija Cropix
image
JoŠko Šupić/Ilustracija Cropix
image
JoŠko Šupić/Ilustracija Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. listopad 2024 09:33