StoryEditorOCM
Auto-motoposlovna politika

Najprodavaniji kineski automobil u Europi više neće biti dostupan kupcima na Starom kontinentu, dolaze mu nasljednici

Piše R. R.
26. kolovoza 2024. - 23:09

Dani MG ZS-a su odbrojani. Ovaj bestseler, inače najprodavaniji kineski automobil u Europi, uskoro više neće biti dostupan na Starom kontinentu, usprkos tome što postiže dobre rezultate na važnim europskim tržištima, 

Model, koji je na konopce bacio snažne rivale kao što su Dacia Duster ili Suzuki Vitara, i koji je u prosincu 2023. godine bio najprodavaniji automobil u Španjolskoj, sprema se za odlazak. MG već priprema završne detalje u oproštaju svog pristupačnog SUV-a, usprkos više od 54.000 isporuka za šest mjeseci.

image
Shutterstock

Za kratko vrijeme, ZS je postigao izvanredne rezultate. Na pojedinim tržištima u Europi postojali su mjeseci u godini kada je bio na samom vrhu, što i ne čudi kad znamo da je na određenim tržištima prodavan po cijeni ispod 15.000 eura.

Pokazalo se, ipak, da je 2024. bila ključna godina za MG u Europi. Ova nekad britanska firma, sada već duže od desetljeća pod vlasničkim krovom kineskog giganta SAIC, ide naprijed sa svojom ambicioznom proizvodnom ofenzivom.

Dolazak na scenu novog MG3 Hybrid+ i MG HS 2025., savršen su primjer promjena koje se događaju u asortimanu MG-a, na koje nije imun ni ZS.

image
Joško Šupić/Cropix

Činjenica da će aktualni ZS uskoro biti ugašen, ne znači da MG odustaje od nastavka borbe u ovom segmentu. Naprotiv, MG radi punim kapacitetima na njegovom nasljedniku kojim će nastaviti revolucionarno nadmetanje na europskom tržištu pristupačnih automobila.

Ostaje tek za vidjeti hoće li novi  MG ZS za 2025. godinu i dalje biti dostupan s konvencionalnim benzinskim motorima, a ako sve bude po planu, novi ZS (ako taj naziv ostane) će se pojaviti na tržištu krajem ove godine

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. rujan 2024 04:08