StoryEditorOCM
Auto-motoodgovorno poslovanje

Jedinstveni centar za zaštitu na radu u Kia Slovačka opremljen različitim stanicama za sigurnost zaposlenika

Piše Robert Radica
23. srpnja 2024. - 19:22

Sigurnost i zdravlje zaposlenika prioritet su tvrtke Kia Slovakia, zbog čega kontinuirano ulaže u nove tehnologije i programe koji stvaraju sigurno i zdravo radno okruženje za zaposlenike. Centar za obuku o zdravlju i sigurnosti na radu simulira scenarije uključujući padove s visine, strujni udar, spašavanje iz zatvorenih prostora, izloženost buci i korištenje zaštitne radne opreme u realističnom radnom okruženju. U izgradnju trening centra uloženo je gotovo 500.000 eura, od čega je otprilike polovica iskorištena za nabavu strojeva i opreme, dok je ostatak investicije iskorišten za adaptaciju prostora i logističku podršku projektu.

image
Kia

- Vjerujemo da su obrazovanje i komunikacija ključni za prevenciju ozljeda na radnom mjestu. Naš Centar za obuku o zaštiti zdravlja i sigurnosti na radu omogućuje nam pružanje napredne obuke o zdravlju i sigurnosti širokom spektru ljudi. Čineći to, vjerujemo da ćemo pridonijeti poboljšanju sigurnosti na radnom mjestu ne samo u Kiji u Slovačkoj, već i u regiji - rekao je Tomáš Potoček, glasnogovornik Kia Slovačka.

image
Kia

Kia Slovakia je već 2014. bila prva automobilska tvrtka u Slovačkoj kojoj je nacionalni inspektorat rada dodijelio certifikat Safe Enterprise. Tvrtka je 2019. obranila certifikat u roku od 5 godina te se i ove godine prijavljuje za obranu. Certifikat "Sigurno poduzeće" potvrda je tvrtkama da su zdravlje i sigurnost jednako važni kao i ekonomsko zdravlje poduzeća.

image
Kia

Kia Slovakia snažno naglašava suradnju sa samim zaposlenicima kada je u pitanju prevencija ozljeda. To također osigurava interna mobilna aplikacija koju koristi više od 95% zaposlenika. Preko nje zaposlenici mogu prijaviti nedostatak izravno s mjesta u proizvodnom pogonu na kojem uoče bilo kakvu neposrednu opasnost. Izgradnja sigurne kulture također se provodi kroz ocjenjivanje zaposlenika, gdje zaposlenici mogu poboljšati svoju procjenu isticanjem potencijalnih rizika i drugih opasnih situacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. rujan 2024 01:32