StoryEditorOCM
Auto-motohiperautomobil

Bugatti spremio novu ‘zvijer‘, koja će pod haubom imati moćni V16 i 1800 ‘konja‘, poslušajte samo kako ‘grmi‘

Piše R. R.
6. lipnja 2024. - 15:07

Ako se dogodi da se nađete za volanom ovog modela budite sigurni da ćete biti primijećeni. Kako su najavili iz ove kompanije, novi hiperautomobil bit će otkriven 20. lipnja, odnosno za točno dva tjedna piše Carscoops.

Još se ne zna naziv ovog modela, ali znamo da će imati hibridni pogonski sklop s V16 motorom. Najavili su ovaj novi automobil kao "ikonu za vječnost", možda tako otkrivši bar smjer u kojem će ići njegov naziv.

U službenom teaseru se vidi samo krov automobila, odnosno njegov oblik, kao i legendarni Bugatti logotip. Međutim, neki raniji izvještaji govore o tome da će dizajn kombinirati elemente prethodnih modela s malo elegantnijim pristupom.

Bugatti kaže da je šasija "potpuno nova", sugerirajući da model neće biti baziran na Chironu. Što je još važnije, kao što smo rekli W16 ustupa mjesto za V16, koji će raditi s tri električna motora.

Očekuje se da će samo SUS motor biti dovoljan za 1000 KS, dok bi tri električna motora mogla proizvesti dodatnih 340 KS svaki. Sveukupno, snaga ovog automobila bit će oko 1800 KS, dok će pogon vjerojatno biti na sve kotače, a mjenjač automatik s osam stupnjeva.

Navodno, ovo će biti dovoljno za to da model do 100 km/h može stići za dvije sekunde, a do 400 km/h za manje od 25 sekundi. Najveća brzina mogla bi mu biti  445 km/h.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. lipanj 2024 03:46