StoryEditorOCM
ArhivaZLATNI VOLAN

Evo kojih se šest ljepotana bori za titulu najpoželjnijeg u Hrvatskoj

Piše PSD.
12. studenog 2015. - 20:17

Po 22. put Zbor automobilskih novinara Hrvatskog novinarskog društva bira nacionalni automobil godine.

Nakon što je u širem izboru bilo 37 novih modela, koji su se pojavili ili će se pojaviti u prvom tromjesečju 2016. godine, novinari koji prate zbivanja u automobilskoj industriji glasanjem su odabrali šest finalista.

Slijedi testni dan na kojem će finalisti proći kroz nekoliko različitih testova koji uključuju izbjegavanje prepreke, vožnju po skliskoj podlozi, mjerenje zaustavnog puta i slično.

A nakon testnog dana na redu je veliki finale, proglašenje pobjednika izbora za HR auto 2016. kada će biti otvorene omotnice s bodovima 11 članova Novinarskog žirija.

Priznanja za dizajn, ekologiju, sigurnost...

Pred članovima Zbora automobilskih novinara HND još je jedan zadatak u okviru ovogodišnjeg nacionalnog izbora automobila godine, odabir posebnih priznanja izbora za HR auto 2016.

Posebna priznanja dodjeljuju se u 12 kategorija, a to su: dizajn, ekologija, obiteljski automobil, poslovna limuzina, lako gospodarsko vozilo, najatraktivniji coupe, najatraktivniji kabriolet/CC /roadster, najpovoljnija kupnja, sigurnost, tehničke inovacije, terenac/4X4/SUV, te gradski automobil.

Završna svečanost izbora za HR auto 2016., kojom će prilikom biti uručeni Zlatni, Srebrni i Brončani volan te otkriveni dobitnici posebnih priznanja bit će održana u prosincu.

U međuvremenu, ako nikako drugačije, a ono barem izgledom, procijenite kome bi vi dali najveće šanse... A limeni ljepotani koji se natječu za titulu najpoželjnijeg, abecednim redom su: Audi A4, Mazda CX-3, Opel Astra, Renault Kadjar, Suzuki Vitara, Škoda Superb.

Z. JURIČKO

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. lipanj 2024 22:59