24967053
SPORT

Višnjik je novi dnevni boravak Zadra

Piše Ivica Nevešćanin
16. lipnja 2023. - 10:45

Športski centar Višnjik najveći je sportsko-rekreativni kompleks u Dalmaciji otvoren za građane. Smješten u središtu Zadra, na mjestu bivše vojarne, postao je novi dnevni boravak grada, nova Kalelarga, kao što su ga mediji nazvali, specijalizirana za sport i rekreaciju, ali i za organizaciju velikih zabavnih i poslovnih događaja. Višnjik ipak prije svega služi tisućama Zadranki i Zadrana za aktivno korištenje slobodnog vremena, urbana oaza u kojoj se mogu kvalitetno relaksirati od nagomilanog stresa...

Velika košarkaška s nizom manjih pomoćnih dvorana, kompleks zatvorenih bazena, teniski centar, igrališta za mali nogomet, rukomet, basket i odbojku, igrališta za padel, teretana na otvorenom, šumovita trim staza, najveće igralište za djecu u gradu, sportski dječji vrtić, parkirališta... Dvadeset i četiri sata, sedam dana u tjednu, ŠC Višnjik funkcionira kao tvornica zdravog života čijim izazovima samo rijetki mogu odoljeti. Ali na tome se ne staje. ŠC Višnjik iz dana u dan širi paletu svojih sportskih i rekreativnih sadržaja, a usput se profilira i kao reprezentativno mjesto za organizaciju vrhunskih koncerata, međunarodnih konferencija te raznih drugih događanja, kao centar koji bez problema može prihvatiti javne skupove s više tisuća posjetitelja.

Sada je pred njim novi iskorak. Obavljeni su svi potrebni preduvjeti, od prostorne dokumentacije do izrade projekta, koji će ŠC-u Višnjik dati novu sportsku dimenziju, a priču o centru rekreacije zaokružiti vrhunskim novim smještajnim i ugostiteljskim sadržajima. Na zadovoljstvo svih korisnika.

Ključni dokument koji će omogućiti ostvarivanje razvojnoga plana Športskoga centra Višnjik je urbanistički plan usvojen na sjednici Gradskoga vijeća Grada Zadra u veljači ove godine. Prema njemu, Zadrani će uskoro dobiti otvoreni olimpijski bazen, još jedan manji bazen sa skakaonicom, sportske dvorane, hotel, ugostiteljske sadržaje...

– Usvajanje plana jest pravna podloga koja će omogućiti da u bliskoj budućnosti u kompleksu Višnjika bude realizirano nekoliko planskih infrastrukturnih zahvata – kaže direktor Denis Karlović.

image

Denis Karlovic, direktor SRC Visnjik.
 

Jure Miskovic/Cropix

- ŠC Višnjik potpisao je ugovor s tvrtkom Turisthotel za zakup zgrade tzv. stare menze. Riječ je o objektu od 486 četvornih metara s poslovnim prostorima. Njegovom obnovom ŠC Višnjik će dobiti niz novih i visoko kvalitetnih sadržaja i tako oplemeniti svoju djelatnost i svakodnevnu ponudu brojnim korisnicima i posjetiteljima. Uz kvalitetan ugostiteljski prostor ova će investicija omogućiti i odgovarajući uredski prostor za mnoge subjekte koji su značajni za cjeloviti zadarski sport i za rekreaciju, prikladan prostor za stalni postav povijesti zadarske košarke, suvremeni prostor za prodaju ulaznica za sve priredbe, fan shop, te prostor za udrugu navijača – govori Karlović.

Plan će donijeti i druge dugoočekivane sadržaje koji će upotpuniti ponudu Višnjika te je podići na razinu visoke međunarodne kvalitete, kao što su hotel te dvorane za rukomet, boks i stolni tenis.

image

Športski centar Višnjik Zadar

– Svakako je značajno i što će biti omogućeno i podizanje hotela. Taj će objekt u bližoj i daljoj budućnosti biti bitna uporišna točka za cjeloviti i kontinuirani razvoj ŠC-a Višnjik, navlastito u smjeru cjelogodišnjega sportskoga turizma. Novi objekti u ŠC-u Višnjik pridonijet će proširivanju i obogaćivanju ponude, porastu broja korisnika i omogućiti nove i nove javne manifestacije, kampove, seminare i druge sadržaje koji će, uz ostalo, tijekom cijele godine u Zadar privlačiti sve više gostiju iz Europe i svijeta. Ukupno, sve možemo doživjeti i kao snažnu potvrdu ispravnosti davnašnje odluke da se na oko 205 tisuća četvornih metara podigne sportski i rekreativni kompleks koji je dugoročno, uz sve ostalo, i bitan subjekt u sveobuhvatnom razvoju održivoga turizma, navlastito njegova sportskoga segmenta – zaključio je Denis Karlović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. lipanj 2024 06:06