StoryEditorOCM
DalmacijaKarisma Hotels Adriatic

Živogošće: do kraja svibnja gotova obnova hotela "Nimfa" i "Punta", pa iz soba - ‘buć’ u bazen

Piše PSD.
14. travnja 2015. - 00:41
Tvrtka Karisma Hotels Adriatic u jeku je svoje velike investicije, vrijedne 160 milijuna kuna, kojom će kompletno rekonstruirati hotele Nimfa i Punta u Živogošću, koji bi već do kraja svibnja trebali otvoriti svoja vrata kao hoteli sa četiri zvjezdice.

KHA je, naime, 2014. godine preuzela 88 posto dionica Hotela Živogošće, u čijem su sastavu spomenuti hoteli i kamp Dole. U sklopu predstečajnog procesa preuzela je obvezu u roku od pet godina investirati u Hotele Živogošće d.d., te vratiti dugovanje Hotela Živogošće prema Ministarstvu financija u iznosu od 50 milijuna kuna.

Hotel Nimfa postat će tako Adriatic Beach by Karisma, a primarno će se usmjeriti na tržišta Velike Britanije i Skandinavije.

Radovi vrijedni 100 milijuna kuna uključili su kompletnu rekonstrukciju i širenje soba, zamjenu postojeće infrastrukture, te kompletno preuređenje svih zajedničkih prostorija hotela.

Kao novitet u cjelokupnim hrvatskim okvirima investitori ističu da će Adriatic Beach biti prvi hotel koji će imati “swim up” sobe, tj. sobe iz kojih će gosti imati direktan ulaz na privatni bazen. Za razliku od nekadašnjeg jednog restorana, gostima će se služiti hrana u njih tri, jedan buffet, te dva restorana “a la carte”. Hotel će nuditi i tri bara, a uz potpuno preuređeni bazen, Adriatic Beach dobiva novi moderni spa&wellnes centar. Gosti će moći birati između “all-inclusive” aranžmana, polupansiona i noćenja s doručkom.

U tvrtki s ponosom ističu i da će hotel zadovoljavati najstrože norme energetske učinovitoste, te će biti izgrađen i novi, najmoderniji pročišćivač otpadnih voda.Hotel Punta, pak, postaje Sensimar Makarska Hotel, te se zahvaljujući investiciji procijenjenoj na najmanje 60 milijuna kuna, s aktualne dvije, penje na četiri zvjezdice, a tržište kojem stremi je ono Njemačke i Skandinavije.

I u hotelu Punta se šire sobe, mijenja infrastruktura, te se kompletno preuređuju sve zajedničke prostorije hotela. Gostima će na raspolaganju biti dva restorana i tri bara, a uz zadržavanje postojećeg bazena, izgradit će se i novi, tzv. “infinity“ bazen. Novi hotel imat će spa&wellnes centar, a otvaranje se očekuje već početkom svibnja.

U Karisma Hotels Adriaticu ističu i veliku pozornost koja se povećuje edukaciji zaposlenika, a upitani za planove s kampom Dole kazuju:

“Ambicije su nam velike, kvaliteta kampa može se značajno poboljšati, no kao i za veliku većinu kampova u Hrvatskoj, preduvjet za bilo kakvu značajniju investiciju je kvalitetno i tajno rješavanje pitanja tzv. turističkog zemljišta. Ove godine za auto kamp Dole nabavljeno je četrdeset novih mobilnih kućica u ukupnoj vrijednosti od 3,04 milijuna kuna, a kamp svoja vrata otvara tijekom svibnja.”

KHA je prilikom preuzimanja Hotela Živogošće preuzela i sve njegove zaposlenike, a sukladno investicijama, ističu u tvrtki, hoteli će imati potrebe za još većim brojem djelatnika.

- Kalkulacije kažu da bi u špici sezone 2015. u Hotelima Živogošće trebalo biti angažirano 320 djelatnika, za razliku od prošlogodišnjih 218 - kazuju nam u KHA.

PIŠE: Marijana Klarić

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 09:38