StoryEditorOCM
SvijetSTRAVIČNI NEMAR

Majka iz pakla ostavila jednogodišnju kćer samu u kući deset dana i otišla na odmor! Čeka je doživotni zatvor

Piše P. Č.
24. veljače 2024. - 17:58

Majka iz pakla klišeizirani je termin koji, nažalost, ciklično dobiva potvrdu u stvarnosti. Jedan takav primjer je Kristel Candelario, 32-godišnjakinja iz Clevelanda, grada smještenog uz Velika jezera u američkoj saveznoj državi Ohio. Candelario je ostavila svoju jednogodišnju kćer Jailyn u svom stanu na deset dana koje je provela na ljetovanju u Portoriku i Detroitu.

Iz razumom teško dokučivih razloga koji mogu biti objašnjivi jedino kriminalnih nemarom, Kristel je svoju kćer ostavila bez nadzora u prostoru ograđenom dječjom ogradom ne razmišljajući o posljedicama svoje odluke. Nakon što se vratila s putovanja pronašla je svoju kćer u beživotnom stanju unutar zaštitne ograde. Nakon što je pozvala Hitnu pomoć, liječnicima nije preostalo ništa drugo nego da na licu mjesta konstatiraju smrt nesretne djevojčice koja su pronašli zaprljanu urinom i izmetom.

Obdukcijom je utvrđeno da je Jailyn preminula od izgladnjivanja i dehidracije. Kako prenosi Huffpost, Kristel je u dogovoru s američkim državnim odvjetništvom ovog tjedna priznala krivicu za čedomorstvo nakon čega je državno odvjetništvo odustalo od optužnice za teški oblik ubojstva i optužnicu prekvalificiralo u blaži oblik istog kaznenog djela.  

– Ovaj slučaj je jedan od onih zaista nezamislivih slučajeva koji će me pratiti još mnogo godina – rekao je američki tužitelj Michael C. O‘Malley. 

– Kao tužiteljima, naš je posao zastupati žrtve i danas to činimo u ime 16-mjesečne Jailyn, koja više nije s nama, zbog sebičnih odluka koje je donijela njezina majka. Današnje priznanje je prvi korak ka pravdi za Jailyn. 

Sud će konačnu presudu donijeti 18. ožujka ove godine. Američki mediji predviđaju doživotnu kaznu za Kristel Candelario koja je svojim sebičnim postupcima prouzrokovala smrt vlastitog djeteta.  

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. svibanj 2024 16:02